Teknoloji

8 yeni emoji duyuruldu! İşte yeni emojiler ve anlamları

Paylaş
Paylaş

Sosyal medyada 8 yeni emoji heyecanla karşılandı; kullanıcılar, bu emojilerin duygularını daha doğru ifade edebileceğini söylüyor. İşte yeni emojiler ve anlamları:

Emoji dünyasına yeni bir soluk getirecek olan sekiz yeni emoji, Unicode Standard’ın 16.0 versiyonu ile tanıtıldı. Sosyal medyada büyük ilgi gören bu yenilikler, kullanıcıların duygularını ve ifadelerini daha özgün bir şekilde yansıtmasına olanak tanıyacak.

HANGİ YENİ EMOJİLER GELİYOR?

Emoji’ler, yazışmalarımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelirken hayatımıza katılacak sekiz yeni emojiyi birlikte inceleyelim. Yeni emoji’ler içinde öne çıkanlar arasında bir arp, bir kürek ve gözlerinin altında torbalar olan bir yüz yer alıyor. Ayrıca, bir sıçrama lekesi de bu yeni setin dikkat çekici ögelerinden biri. Özellikle göz altı torbaları olan emoji, sosyal medyada büyük bir heyecan yarattı. 

Sosyal medyanın yarattığı mükemmel güzellik standartlarına karşılık gerçekliği yansıtan bir emoji olarak dikkat çekiyor. Bu emoji aslında hepimizin zaman zaman yaşadığı yorgunluk ve gerçek duyguları temsil ederek, herkesin daha özgün bir şekilde kendini ifade etmesine olanak tanıyor.  Sosyal medyada sıklıkla görülen kusursuzluk algısına meydan okuyarak, bireysel farklılıkları ve gerçekliği kutlayan bir adım atılmış olarak görünüyor. Buna karşılık bir kullanıcı, “Temsil önemlidir. Teşekkürler Unicode ekibi” şeklindeki yorumu ile bu yeniliği memnuniyetle karşıladı. Ek olarak, 2024 Dünya Emoji Ödülleri’nde gözlerinin altında torbalar olan emoji “en beklenen” emoji olarak seçilmişti.

Bu emojilerin yanı sıra, bir parmak izi, bir pancar, yaprakları dökülmüş bir ağaç ve Sark Adası’nın bayrağı da bulunuyor.

Yeni emojiler

YENİ EMOJİLER NE ZAMAN ÇIKACAK?

Bu sekiz yeni emoji, önümüzdeki birkaç ay içinde ve 2025’in başlarında kullanıcılarla buluşacak.

UNICODE 16.0 VE KARAKTER SAYISINDAKİ ARTIŞ

Unicode Konsorsiyumu, 16.0 versiyonunun yayımlandığını duyurdu ve bu sürümle birlikte karakterlerin toplam sayısının 154.998’e ulaştığını belirtti. Bu güncellemeyle, emoji koleksiyonuna birçok yeni karakter ve sembol eklenmiş oldu. Sark Adası’nın bayrağının yeni emoji koleksiyonuna dâhil edilmesi, sürpriz bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Unicode Konsorsiyumu, Mart 2022’de yeni bayrak emoji’leri eklemeyeceklerini açıklamıştı. Bu duyuru, bayrakların “geçici doğası” ve bazı kimliklerin dâhil edilip bazılarını dışarıda bırakmanın zorluklarına işaret ediyordu.

Emojipedia’nın yayın yönetmeni Keith Broni, mevcut bayrak politikalarının hala geçerli olduğunu belirtti, ancak Unicode’un bu duyuru sırasında yeni ulusal ve bölgesel bayrakların mümkün olabileceğini de vurguladığını söyledi. Bu açıklama, Unicode’un emoji politikasında esneklik gösterdiğini ve kullanıcı taleplerine yanıt verdiğini ortaya koyuyor.

Yeni emojiler
Yeni emojiler
Paylaş
Yazar:
Sudem Kaynak -

Sudem Kaynak, edebiyat, sinema ve müzik alanlarına ilgi duyuyor. Hacettepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi öğrencisi.

Yorum yaz

Bir yanıt yazın

İlgili içerikler
TeknolojiToplumsal

Jahrein’e 3 yıla kadar hapis talebi 🤡 “basın yoluyla müstehcenlik” suçlaması

Twitch ve YouTube üzerinden yaptığı yayınlarla geniş bir kitleye hitap eden sosyal...

Teknoloji

OpenAI’ın yeni modeli “Strawberry (o1)” ile yapay zekada yeni bir dönem başlıyor

OpenAI, yeni modeli “Strawberry” (o1) ile daha gelişmiş düşünme yetenekleri, matematik ve...

Teknoloji

Bilim kurgu filmleri gerçeğe dönüyor – “Tesla Optimus”lar geleceğin ev yardımcıları olarak sahneye çıktı!

Elektrikli araç sektörünün lideri Tesla, yeni bir dönemin kapılarını açan insansı robotlarını...

OyunTeknoloji

Discord’a erişim engeli getirildi! | Discord benzeri uygulamalar ve platformlar

Discord neden yasaklandı? Konusu merak edilirken, küresel çapta milyonlarca oyuncunun kullandığı program...