Sinema ve Dizi

Golden Globes Ödülleri Sahiplerini Buldu

Paylaş
Golden Globes.
Golden Globes.
Paylaş

Bu sene 83’üncüsü düzenlenen Golden Globes Ödüllerinin Sahipleri Belirlendi.


ONE BATTLE AFTER ANOTHER ZİRVEDE!

Paul Thomas Anderson’ın yönettiği başrolünde Leonardo Dicaprio’nun yer aldığı One Battle After Another 4 ödül kazanarak, gecenin en fazla ödül toplayan yapımı oldu. En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo ve En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödüllerini kazandı. 

Hamnet, Sinners, The Secret Agent ve KPop Demon Hunters 2 ödül kazanarak One Battle After Another’ı takip eden yapımlar oldu.

Paul Thomas Anderson
Paul Thomas Anderson, Golden Globes.

YAŞANAN İLKLER

Golden Globes tarihinde ilk kez ‘’En İyi Podcast’’ ödülü verildi. İlk kazanan ise ‘Good Hang with Amy Poehler’ oldu. 

Dram dalında En İyi Erkek Oyuncu ödülünü The Secret Agent filminin yıldızı Wagner Moura kazandı. Moura, bu kategoride ödül kazanan ilk Brezilyalı oldu.

Adolescence dizisinin yıldızı 16 yaşındaki Owen Cooper, TV’de Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü alarak bu kategorinin en genç kazananı oldu. 

Paul Thomas Anderson, One Battle After Another filmiyle aldığı ödüllerle kariyerindeki ilk Golden Globe ödüllerini kazanmış oldu. Aynı şekilde Timothée Chalamet Marty Supreme’deki rolüyle, Jessie Buckley’de Hamnet filmindeki rolüyle, Teyana Taylor ise One Battle After Another filmindeki rolüyle ilk Golden Globe ödüllerini kazandılar. Pluribus dizisinin yıldızı Rhea Seehorn’da TV Dizisi-Drama kategorisinde En İyi Kadın Oyuncu seçilerek ilk kez Golden Globe kazandı.

Timothée Chalamet, Jessie Buckley ve Rhea Seehorn.
Timothée Chalamet, Jessie Buckley ve Rhea Seehorn.

SİNEMA, SİNEMALARDA İZLENMELİ!

Stellan Skarsgård, Sentimental Value filmiyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü kazanıp sahneye çıktığında yaptığı konuşmada izleyiciyi sinemaya çağırdı. Sinema kültürünün yok olmasından bahseden aktör şu sözleri söyledi:

‘’Umarım sinemada izlersiniz, çünkü sinemalar artık nesli tükenmiş bir tür. Sinemada, ışıklar söndüğünde ve sonunda koltuğunuza oturduğunuzda… diğer insanlarla birlikte o nabız atışı… İşte bu sihir. Sinema sinemalarda izlenmeli.”

Stellan Skarsgård
Stellan Skarsgård, Golden Globes.

Daha fazla kültür-sanat içeriği için bizi sosyal medya adreslerimizden takip edin! Instagram'da @siyahdergicom, Twitter'da @siyahdergi ve TikTok'ta @siyahdergicom

İçerikleri URL ile kaynak gösterip kısmen kullanabilirsiniz. Aksi halde telif haklarımız bulunmaktadır.

Paylaş
Yazar:
Dilan Emira Aslan -

Dilan Emira, İstanbul Üniversitesi Felsefe mezunu olmasının dışında aktif olarak tiyatro ile ilgileniyor. Sinema ve sanata duyduğu ilgiyi yazılarına taşımaktan keyif alıyor.

Yorum yaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili içerikler
Matthew Mcconaughey
HaberlerSinema ve Dizi

Matthew McConaughey’den Yapay Zekâya Karşı Marka Hamlesi

Yapay zekâ teknolojilerinin ünlülerin ses ve görüntülerini taklit edebilir hâle gelmesi, sanatçı...

Dizi incelemeleriSinema ve Dizi

One Last Adventure: The Making of Stranger Things 5 Yayınlandı!

Netflix’in yayımladığı Stranger Things belgeseli, final sezonunun neden dağınık ve eksik hissettirdiğini...

Frankenstein.
Film incelemeleriSinema ve Dizi

Yaratımın Laneti: Frankenstein

Bu yazıda Guillermo del Toro’nun Frankenstein (2025)  filminin incelemesi yapılıp, bazı yerlerde...

İlk ve Son 3. Sezon 1. Bölüm fotoğrafları. Kaynak: HBO Max Türkiye.
Sinema ve Dizi

İlk ve Son 3. Sezon Fragmanı Yayınlandı

HBO Max Türkiye’nin merakla beklenen dizisi İlk ve Son’un yeni sezonuna dair...