Teknoloji

Whatsapp’ın yöneticisi Zuckerberg, hükümetlerin Whatsapp’ı dinleyebildiğini açıkladı

Paylaş
Paylaş

Mark Zuckerberg, “CIA, WhatsApp mesajlarına erişebiliyor” dedi. Açıklama ardından Türkiye’de hükümet Whatsapp mesajlarına erişebilir mi? Konusu yeniden tartışmaya açıldı.


Meta CEO’su Mark Zuckerberg, Joe Rogan’ın podcast programında önemli açıklamalarda bulundu. Zuckerberg, ABD istihbarat kurumlarının, özellikle CIA’in, WhatsApp mesajlarına erişebildiğini açıkladı. Bu durum, Meta’nın bile bu mesajları okuyamadığı gerçeğiyle çelişiyor.

HÜKÜMETLER WHATSAPP MESAJLARINIZA ERİŞEBİLİR

Zuckerberg, programda içerik denetimi ve siyasi sansür konularına da değindi. Biden yönetiminden özellikle pandemi döneminde yanlış bilgiyle mücadele konusunda baskı gördüklerini belirtti. Bu açıklamalar, kişisel verilerin gizliliği ve hükümetin özel iletişimlere erişimi konusundaki endişeleri yeniden gündeme taşıdı.

Zuckerberg’in bu yorumları, güvenlik ile bireysel mahremiyet arasındaki dengenin sorgulanmasına yol açtı. Ayrıca, Meta’nın yanlış bilgilendirme ile mücadele stratejileri ve sağlık krizlerinde alınan önlemler de tartışıldı.

Siyasi içeriklere ilişkin sansür konusuna değinen Zuckerberg, ifade özgürlüğü ile zararların önlenmesi arasında bir denge kurmanın zorluklarına dikkat çekti. Bu açıklamalar, dijital gizlilik hakları ve teknoloji şirketlerinin içerik denetimindeki rolü üzerine yeni tartışmalar başlattı. Kullanıcılar, özel mesajlarına kimlerin ve hangi koşullarda erişebildiğini sorguluyor.

Bu diyalog, teknoloji platformlarının hükümet politikalarından nasıl etkilendiğini ve kullanıcı gizliliğinin ne ölçüde korunabildiğini gözler önüne serdi.

Paylaş
Yazar:
Serhıldan Hülakü -

siyahdergi.com imtiyaz sahibi ve editörü olan Serhıldan Hülakü, İstanbul Kültür Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. Çeşitli web sitelerine ve kendi sosyal ağlarına içerik üreten Hülakü, gazetecilik ve medya alanında çeşitli gazetelerde çalıştı. Şu anda Siyah Dergi için içerik üretiyor, üyelerine eğitim veriyor."Vesikalık" adında bir de kitabı bulunuyor.

Yorum yaz

Bir yanıt yazın

İlgili içerikler
Teknoloji

Robotlarda Yeni Dönem: İnternetsiz Zeka

Google DeepMind İnternet Bağlantısına ihtiyaç Duymayan “Gemini Robotics On-Device” Modelini Tanıttı. Google...

Teknoloji

Gelecek, geldi: Tesla’lar Texas’ta robotaksi hizmetine başladı

Tesla, bu pazar Austin’de otonom taksilerden oluşan küçük bir grubu test etmeye...

B2 Spirit
Teknoloji

Gökyüzünde uçan bir cisim: B-2 Spirit nedir? 

B-2 Spirit nedir, ne işe yarar? Dünyanın en pahalı savaş uçağı olan...

Teknoloji

Siber felaket: 16 milyar şifre sızdırıldı! Şifrenizin sızdırılıp sızdırılmadığını nasıl anlarsınız?

Cybernews, 16 milyar oturum açma bilgisinin sızdırıldığı şimdiye kadarki en büyük veri...