Kültür ve Sanat

2024 yaz modası: Sezonun renk trendleri

Paylaş
Paylaş

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte yeni bir renk paleti bizi karşılıyor. Bu renkler, gardıroplarınızı enerjiyle dolduracak ve yazın canlılığını yansıtacak şekilde özenle seçildi. Gardırobunuzda mutlaka yer alması gereken bu renklerle kendinizi ifade edin ve yazın enerjisini hissedin!

Yaz mevsimi, her yıl enerji ve canlılıkla dolu renkleri moda dünyasına getiriyor. Tagwalk tarafından yapılan araştırmaya göre son 6 ayda en çok aranan renklerin grafiği oluşturuldu. Siyah ve beyazın dâhil edilmediği bu grafikte en başta mavi, gri ve bej renkler geliyor. Ardından pastel, pembe, yeşil ve kırmızı renkler grafikte yerini alıyor. Bu renklerden öne çıkan tonları birlikte inceleyelim.

ŞEFTALİ TÜYÜ

Pantone Renk Enstitütüsü’ne göre 2024 yazının trend rengi Şeftali Tüyü oldu. Bu renk, şeftali tonlarına yakın yumuşak bir turuncu rengidir. Adını, şeftali tüylerinin yumuşak ve hafif dokusundan alır. Genellikle sıcak ve iç açıcı bir his verir. Bu renk, sıcak havalarda yumuşak ve ferah bir görünüm sağlar. Özellikle güneş ışığında canlılık kazanan Şeftali Tüyü, hem gündelik giyimde hem de özel etkinliklerde tercih edilebilir. 2024 İlkbahar/Yaz defilelerinde oldukça öne çıkmıştır. Örneğin Bottega Veneta’da turuncu kabuk tonları deride, Carven’de ise hafif şifon kullanılarak bu renklerin zarafeti vurgulanmıştır.

PASTEL LEYLAK

Her yaz/ilkbahar aylarında karşımıza çıkan pastel tonları bu senede defilelerin önde gelen renklerinden biriydi. Pastel leylak, genellikle yoğunluğu azaltılmış, soluk bir mor tonudur. Bu renk, narin ve hafif bir görünüm sergiler. Leylak rengi, bu sezon Coach gibi enerjik bir tarzı tercih eden markalar tarafından benimsenmiştir.

KİRAZ KIRMIZISI

Kiraz kırmızısı, canlı ve zengin bir kırmızı tonudur. Göz alıcı ve çarpıcı bir etkiye sahip olan kiraz kırmızısı, enerjik ve dikkat çekici bir renk olarak bilinir. Sabato De Sarno’nun ilk Gucci koleksiyonunda, “Gucci Rosso” olarak adlandırılan kiraz kırmızısı tonuna oldukça yer verildi. Benzer şekilde, Robert Wun, Valentino, Miss Sohee ve Simone Rocha’nın JPG Couture koleksiyonlarında da bu rengi bolca görebiliriz.

GÖK MAVİSİ

Gök mavisi, adını gökyüzünün açık ve berrak bir günündeki renginden alır. Genellikle açık, yumuşak ve parlak bir mavi tonu olarak tanımlanır. Gök mavisi, yaz ve bahar mevsimlerinde öne çıkan enerjik ve huzur verici bir renktir. Bu renk ilkbahar ve yaz koleksiyonları için podyumlarda Proenza Schouler ve Emporio Armani gibi tasarımcılar tarafından sergilendi. Ayrıca 90’lardaki kot üstüne kot modasının tekrar popüler hale gelmesiyle birlikte bu rengi daha da öne çıkarıyor.

YENİ NESİL PEMBE

Barbie filminin çıkışından aylar sonra bile pembenin büyük bir ilgi gördüğü kanıtlandı. Bu sezon podyumda Barbie Pembesi göz önünde olmasa bile, diğer pembe tonları hala moda dünyasında önemli bir yer tutuyor. Yeni Nesil Pembe veya Millennial Pink, yumuşak ve pastel tonlarda bir pembe rengidir. Moda, tasarım ve pop kültürde 2010’ların başında popüler olmuştur. Modern, sakin ve huzur verici bir estetik sunar, genç ve çağdaş bir tarzı yansıtır. Genellikle cinsiyet ötesi bir görünüme sahiptir. Örneğin, Hailey Bieber Paris Moda Haftası’nda Tory Burch Bahar/Yaz 2024 koleksiyonundan Millennial Pink renginde mini bir elbise giydi.

‘TAGWALK’ EN ÇOK ARAŞTIRILAN RENKLERİ AÇIKLADI

Moda Arama Motoru olarak bilinen ‘Tagwalk’ son 6 ayda 450.000’den fazla araştırmaya dayanarak en çok aranan renkleri belirledi. İşte o renkler…

Paylaş
Yazar:
Sudem Kaynak -

Sudem Kaynak, edebiyat, sinema ve müzik alanlarına ilgi duyuyor. Hacettepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi öğrencisi.

Yorum yaz

Bir yanıt yazın

İlgili içerikler
Kültür ve Sanat

Dişiliğin ikonu Marilyn Monroe’nun💄özel koleksiyonu ilk kez sergilenecek ✨

Marilyn Monroe’nun hayranları için heyecan verici bir etkinlik! Ekim ayında Londra’da gerçekleşecek...

Kültür ve Sanat

İKSV’nin yeni sezonu başlıyor: Komedi Salonu ile perdeler 28 Eylül’de açılıyor

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), 2024 sezonunu kapılarını yeniden aralayarak başlatıyor. Sanat...

Kültür ve SanatSinema ve Dizi

‘Her Şey Çok Güzel Olacak’ ve ‘Eşkıya’ filmleri bugün yeniden vizyona giriyor! Her Şey Çok Güzel Olacak filmi hangi sinemalarda?

Türk sinemasının klasiklerinden ‘Eşkıya’ ve ‘Her Şey Çok Güzel Olacak’ filmleri, bugün...

Kültür ve Sanat

“Hayat” filmi Türkiye’nin Oscar adayı seçildi

Türkiye’nin “En İyi Uluslararası Film Oscar” adayı olarak Zeki Demirkubuz’un yönettiği “Hayat”...