Chat GPT-4o nedir, nasıl kullanılır, alınır mı?

OpenAI’nin en yeni yapay zeka modeli GPT-4o, kullanıcılara ücretsiz olarak sunulurken, ChatGPT Plus aboneleri hâlâ daha fazla mesaj hakkı ve en yeni özelliklere erişim sağlamaya devam ediyor. O halde Chat GPT ile dil öğrenilir mi? Sorusuna ve dahasına yanıt arayalım.

Chat GPT yapay zeka teknolojisini geliştirmeye ve herkes için erişilebilir ve faydalı olmasını sağlamaya çalışıyor. En yeni model GPT-4o’yu tanıtıldı ve ChatGPT’ye ücretsiz olarak daha fazla zeka ve gelişmiş araçlar eklendi. Peki, Chat GPT-4o ile neler yapılabilir, normal Chat GPT’den farkı nedir?

CHAT GPT-4o NEDİR?

OpenAI, metin, ses ve görüntü işleyebilen yeni bir modeli ChatGPT için kullanıma sundu. Şirket bu modelin, GPT-4o’nun, abonelik gerektirmeden ücretsiz olarak sunulacağını duyurdu. Bu, Mart 2023’te OpenAI’nin 20 dolarlık aylık ChatGPT Plus aboneliği ile sunulan GPT-4’ün önceki sürümünden farklı bir model olarak kullanılacak. Mevcut sürümde, hafıza ve web tarayıcı gibi daha önce yalnızca abonelere sunulan birçok özellik de ücretsiz kullanıcılara açılıyor.

ÜCRETSİZ CHAT GPT İLE NELER YAPILABİLİR?

Bugünden itibaren OpenAI’nin GPT-4o modelini kullanmaya başlamak için özel bir aboneliğe ihtiyacınız yok. Ancak, ücretli kullanıcılara göre daha az mesaj hakkınız olduğunu unutmayın, bu yüzden chatbot’a soracağınız soruları dikkatli seçin yoksa hızlıca mesaj hakkınızı tüketebilirsiniz.

GPT-4o erişimi sınırlı olmasına rağmen, ücretsiz kullanıcılar genel kullanıcı deneyiminde büyük bir yükseltme aldı. GPT Mağazası, herhangi bir kişinin özel talimatlarla ChatGPT sürümünü yayınlayabileceği bir platform, artık geniş çapta kullanılabilir durumda. Ücretsiz kullanıcılar ayrıca ChatGPT’nin web tarayıcı aracını ve hafıza özelliklerini kullanabilir ve analiz için fotoğraf ve dosya yükleyebilirler.

CHAT GPT PLUS ALMAYA DEĞER Mİ?

GPT-4o abonelik gerektirmese de, ChatGPT Plus’a abone olmaya devam etmek için iki neden olabilir: daha fazla mesaj hakkı ve en yeni özelliklere erişim. Zoph, WIRED’e “Plus ile modeli çok daha fazla kullanabilirsiniz,” diyor. “Ayrıca gelecek pek çok heyecan verici şey var.” Ücretsiz kullanıcılara kıyasla, ChatGPT Plus aboneleri GPT-4o ile beş kat daha fazla mesaj gönderebilirler, bu yüzden OpenAI’nin en güçlü seçeneğiyle uzun süre mesajlaşmak istiyorsanız, abonelik gerekli olabilir.

ChatGPT Plus’a özel olan bazı özellikler ücretsiz kullanıcılara sunulmaya başlasa da, en dikkat çekici güncellemeler hala OpenAI’nin ödeme duvarının arkasında ilk olarak sunuluyor. Zoph’un sahnede gösterdiği etkileyici ses modu, önümüzdeki birkaç hafta içinde ChatGPT Plus abonelerine sunulacak.

OpenAI’nin demo videolarında, canlı video akışına yanıt olarak soruları yanıtlayabilen daha oyuncu bir yapay zeka sesi bulunuyor. Zoph, “Bence insanların bunun etrafında kullanım senaryoları keşfetme şekli inanılmaz derecede yaratıcı olacak,” diyor. Sunum sırasında, ses modunun İngilizce ve İtalyanca arasında çeviri yapmak için nasıl kullanılabileceğini de gösterdi. Sunumun ardından şirket, gerçek zamanlı konuşma çevirisinin nasıl çalıştığını gösteren bir video daha yayınladı.

ChatGPT’nin Mac bilgisayarlar için masaüstü uygulaması da muhtemelen bu hafta Plus abonelerine sunulacak. Uygulama, ChatGPT ile masaüstünde daha sorunsuz bir etkileşim sağlıyor. Örneğin, şu anda görüntülediğiniz web sayfasının ekran görüntüsünü alabilir ve chatbot’a görünen bilgilerin hızlı bir özetini oluşturmasını sağlayabilirsiniz. Masaüstü uygulamasının ücretsiz kullanıcılara geniş çapta sunulması beklenirken, bu sürümün zamanlaması henüz net değil. OpenAI, yıl sonuna kadar Windows sürümünü piyasaya sürmeyi planlıyor.

Yani, GPT-4o’yu biraz denemek ve en yeni özellikleri beklemek sizin için sorun değilse, ChatGPT Plus aboneliğine ihtiyacınız olmayabilir. Öte yandan, GPT-4o’yu sıkça kullanmak ve en yeni yapay zeka araçlarını denemekten keyif almak istiyorsanız, aylık 20 dolar harcamaya değer olabilir.

Serhıldan Hülakü
Serhıldan Hülakü

siyahdergi.com imtiyaz sahibi ve editörü olan Serhıldan Hülakü, İstanbul Kültür Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. Çeşitli web sitelerine ve kendi sosyal ağlarına içerik üreten Hülakü, gazetecilik ve medya alanında gazetelerde çalıştı. Bianet, Haberler.com ve Sondakika.com'da "Haber Editörü" ve "SEO Editörü" pozisyonlarını doldurdu. Şu anda gdh.digital'de "SEO Editörü" olarak çalışıyor ve Siyah Dergi için içerik üretiyor, üyelerine eğitim veriyor.

"Vesikalık" adında bir de kitabı bulunuyor.

Articles: 96

Leave a Reply