Sinema ve Dizi

Dijital Platformlarda Haftanın Zirve Yapımları

Paylaş
Paylaş

2-8 Haziran haftasında dijital platformlarda en çok izlenen dizi ve filmler açıklandı. Zirve yarışında sürprizler öne çıktı.


Dijital platformların 2-8 Haziran haftasına ait izlenme verileri, ekran başında geçirilen saatlerin popüler tercihlerle şekillendiğini ortaya koydu. Netflix Türkiye, televizyon kategorisinde yerel yapım Kimler Geldi Kimler Geçti’nin ikinci sezonuyla liderliğini pekiştirirken, Sara: Gölgedeki Kadın ve Dept. Q, haftanın yeni yapımları olarak hızla yükseldi. Film kategorisinde Çakallarla Dans 7, serinin önceki filmlerine yakışır bir başarıyla izlenme rekorlarını zorladı. Global sıralamada ise Ginny & Georgia, üçüncü sezonunun güçlü açılışıyla yılın en çok izlenen dizilerinden biri olmayı başardı.

Netflix Türkiye’de bu hafta televizyon kategorisinde Kimler Geldi Kimler Geçti’nin başarısı dikkat çekti. İlk sezonuyla yoğun ilgi gören yapım, ikinci sezonunda da izleyicilerden tam not aldı. Platformun yeni suç draması Sara: Gölgedeki Kadın, heyecan verici konusu ve İtalyan dokusuyla haftayı ikinci sırada tamamladı. Bir diğer yeni yapım Dept. Q ise ilk haftasında üçüncü sıraya yerleşerek platformun polisiye seven izleyicilerini tatmin etti.

Film kategorisinde ise komedi türünün sevilen serisi Çakallarla Dans 7, izlenme süreleriyle diğer yapımları geride bıraktı. Yurt dışındaki başarılı filmlerden uyarlanan Şımarık, Türkiye’nin ilgi çekici yeni yapımları arasında yer aldı. Sinem Kobal’ın dönüş filmi Her Şeyin Başı Merkür ise üçüncü sırada yer alarak beyaz perdeden dijital platformlara uzanan bir başarı hikâyesi çizdi.

Prime Video’da televizyon kategorisinin lideri, üst üste haftalardır Eşref Rüya oldu. Jessica Biel ve Elizabeth Banks’in güçlü oyunculuklarıyla öne çıkan Daha İyi Kardeş, ikinci sırada yer aldı. Platformun Kore yapımı İyi Çocuk dizisi ise açılışını üçüncü sırada yaparak dikkat çekti. Film kategorisinde ise aksiyon severlerin favorisi Hesaplaşma 2, liderlik koltuğuna otururken, Beyza Alkoç’un uyarlaması Karantina izleyicilerin beğenisini kazandı. Jason Statham’lı Ağır İşçi ise bu hafta düşüşe geçerek üçüncü sırada yer aldı.

Disney+’ta ise Nine Puzzles, Kore yapımı hikayesiyle liderliğini korumayı başardı. Çift Kişilik Oda ve Andor ise haftanın en çok izlenen yapımları arasında yer aldı. Film kategorisinde, Predator: Killer or Killers animasyonu zirveyi kimseye kaptırmadı. Global box office başarısını dijitalde de sürdüren Lilo ve Stiç ise üçüncülükle haftayı tamamladı.

Paylaş
Yazar:
Dilara Akbulak -

Dilara Akbulak, 22 Eylül 2002’de İzmir’de doğdu. Lisans eğitimine 2020 yılında İzmir Ekonomi Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümüyle başladı. Üniversite hayatı boyunca katıldığı eğitimler, etkinlikler ve okuduğu kitaplarla birlikte çalışmak istediği reklamcılık sektöründe kendini geliştirmek isteyen biri.

Yorum yaz

Bir yanıt yazın

İlgili içerikler
Film incelemeleriİncelemelerSinema ve Dizi

“Ohana Yeniden” | Lilo & Stitch film incelemesi

Bir Tatlı Kaos Olarak Lilo & Stitch (2025) Üzerine Kendinizi şöyle bir...

Sinema ve Dizi

Squid Game 3. Sezonuyla geri dönüyor! İşte Squid Game 3. Sezon fragmanı

Squid Game’in final sezonu 27 Haziran’da Netflix’te yayınlanacak. İşte Squid Game 3....

Sinema ve Dizi

Bu hafta sinemada hangi filmler var?

Vizyona giren 11 film, sinemaseverlere dopdolu bir program sunuyor… Sinemaseverler için hareketli...

HaberlerSinema ve Dizi

Eşref Rüya dizisi ‘çalıntı’ mı? | Wattpad yazarı hukuki süreci başlattı!

Edebiyat ve televizyon dünyasında şok etkisi yaratan iddia: Popüler dizi Eşref Rüya,...