OyunTeknoloji

Discord’a erişim engeli getirildi! | Discord benzeri uygulamalar ve platformlar

Paylaş
Paylaş

Türkiye’de popüler mesajlaşma platformu Discord, suç teşkil eden içeriklerle ilgili kararın ardından erişime kapatıldı. İşte Discord alternatifi en iyi uygulamalar…


Discord neden yasaklandı? Konusu merak edilirken, küresel çapta milyonlarca oyuncunun kullandığı program hakkında Discord benzeri uygulamalar merak edildi.

DİSCORD NEDEN YASAKLANDI?

Türkiye’de 9 Ekim 2024’te alınan kararla Discord’a erişim engeli getirildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya platformlarında suç teşkil eden içeriklere dair adli soruşturmalar başlatıldığını belirterek, Discord’un erişime kapatılma gerekçesini açıkladı. Tunç’un açıklamasına göre, platformda çocuklara yönelik şantaj ve istismar gibi iddialar söz konusu olduğundan, yargı kararına uyulmadığı takdirde 5651 Sayılı Kanun kapsamında yaptırımlar uygulanıyor. Bu yaptırımlar arasında para cezası, bant daraltma ve erişim engeli bulunuyor​.

Discord’a getirilen erişim engeli kalıcı olup olmayacağı konusunda net bir bilgi bulunmuyor. Ancak Adalet Bakanlığı ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), platformların suç içeriğini çıkarmaması durumunda benzer uygulamaların sürebileceğini belirtti. Bu nedenle Discord’un kapanmasının veya yeniden açılmasının platformun yetkililerinin alacağı önlemlere bağlı olduğu ifade ediliyor​.

DİSCORD’A NASIL GİRİLİR?

Şu an için Türkiye’den Discord’a doğrudan erişim mümkün değil. Kullanıcılar, platforma giriş yapmaya çalıştıklarında hata mesajları alıyor. Ancak, VPN gibi çeşitli yollarla Discord’a erişim sağlanabiliyor. Bununla birlikte, yasalara aykırı davranmamak adına, kullanıcıların alternatif uygulamalara yönelmesi öneriliyor.

DİSCORD BENZERİ UYGULAMALAR

Discord’un erişime kapatılması, kullanıcıları benzer uygulamalara yöneltti. İşte Discord’a alternatif olabilecek birkaç popüler uygulama:

Gamerlar için Discord benzeri uygulamalar:

TeamSpeak

TeamSpeak, düşük gecikme süresi ve yüksek ses kalitesi sunmasıyla özellikle rekabetçi oyunlar oynayan oyuncular arasında popülerdir. Kullanıcılara sunucu üzerinde daha fazla kontrol sağladığı için toplulukların ve klanların tercihi olabilir. Ancak, arayüzü eski ve kullanıcı dostu değil, bu da yeni kullanıcılar için biraz caydırıcı olabilir.

Mumble

Açık kaynak kodlu bir yazılım olan Mumble, sesli iletişime odaklanmış bir uygulamadır ve düşük gecikme süresi ile dikkat çeker. Bu özellik, hızlı tempolu oyunlarda oyuncuların birbirleriyle anında iletişim kurabilmelerini sağlar. Mumble topluluk desteği ile sürekli gelişim göstermektedir, ancak arayüzü karmaşık olduğu için yeni kullanıcılar için öğrenme süreci gerektirebilir.

Guilded

Discord’a benzeyen bir diğer alternatif ise Guilded’dır. Sunucu özelleştirme, etkinlik planlama, rol yönetimi, video ve sesli sohbet gibi özellikler sunarak, kullanıcı dostu bir deneyim sağlar. Guilded, oyun odaklı özellikleriyle oyuncu topluluklarının bağlantı kurmasına yardımcı olur. Ancak, kullanıcı tabanı Discord kadar geniş olmadığından popüler oyun toplulukları her zaman bulunmayabilir.

Ventrilo

Ventrilo, eski nesil oyuncular arasında nostaljik bir seçenek olarak bilinir. Düşük kaynak kullanımı ve yüksek ses kalitesi ile güvenilir bir performans sunar. Güvenlik özellikleriyle de bilinen bu uygulama, yıllardır sağlam ve güvenilir bir sesli iletişim platformu olarak kullanılmaktadır. Ancak, modern platformlar kadar güncel özellikler sunmaması nedeniyle kullanıcı sayısı günümüzde daha azdır.

İş için Discord benzeri uygulamalar:

Skype ve Zoom

Her ne kadar oyun için optimize edilmemiş olsa da Skype ve Zoom gibi uygulamalar da video ve sesli görüşme, ekran paylaşımı ve metin sohbeti gibi özellikler sunarak oyuncuların arkadaşlarıyla iletişim kurmalarını sağlar. Büyük bir kullanıcı tabanına sahip olduklarından her cihazda kolaylıkla kullanılabilirler. Ancak, bu platformlar gecikme süresi açısından oyuncuların beklentilerini tam anlamıyla karşılamayabilir ve oyun için özel bir deneyim sunmazlar.

Telegram

Geniş özellikleri ve gruplar oluşturma seçeneği ile tanınan Telegram, güçlü gizlilik özellikleri sunuyor.

Slack

İş ve proje takibi için kullanılan Slack, ekipler arası iletişimde güçlü bir platform sunuyor.

Microsoft Teams

Özellikle iş dünyasında yaygın olan Teams, toplantı ve mesajlaşma özellikleriyle dikkat çekiyor.

Element

Güçlü şifreleme ile güvenlik odaklı bir uygulama olan Element, açık kaynak kodlu olmasıyla öne çıkıyor. Bu uygulamalar, kullanıcıların iletişim ihtiyaçlarını karşılamak için farklı özellikler sunuyor ve güvenlik açısından daha kontrollü seçenekler sunuyor​.

Paylaş
Yazar:
Serhıldan Hülakü -

siyahdergi.com imtiyaz sahibi ve editörü olan Serhıldan Hülakü, İstanbul Kültür Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. Çeşitli web sitelerine ve kendi sosyal ağlarına içerik üreten Hülakü, gazetecilik ve medya alanında gazetelerde çalıştı. Bianet, Haberler.com ve Sondakika.com'da "Haber Editörü" ve "SEO Editörü" pozisyonlarını doldurdu. Şu anda gdh.digital'de "SEO Editörü" olarak çalışıyor ve Siyah Dergi için içerik üretiyor, üyelerine eğitim veriyor."Vesikalık" adında bir de kitabı bulunuyor.

Yorum yaz

Bir yanıt yazın

İlgili içerikler
TeknolojiToplumsal

Jahrein’e 3 yıla kadar hapis talebi 🤡 “basın yoluyla müstehcenlik” suçlaması

Twitch ve YouTube üzerinden yaptığı yayınlarla geniş bir kitleye hitap eden sosyal...

Teknoloji

OpenAI’ın yeni modeli “Strawberry (o1)” ile yapay zekada yeni bir dönem başlıyor

OpenAI, yeni modeli “Strawberry” (o1) ile daha gelişmiş düşünme yetenekleri, matematik ve...

Teknoloji

Bilim kurgu filmleri gerçeğe dönüyor – “Tesla Optimus”lar geleceğin ev yardımcıları olarak sahneye çıktı!

Elektrikli araç sektörünün lideri Tesla, yeni bir dönemin kapılarını açan insansı robotlarını...

Oyun

Epic Games’in bu hafta (10-17 Ekim) vereceği ücretsiz oyunlar açıklandı

Epic GAMES Store, 10-17 Ekim 2024 tarihleri arasında Outliver: Tribulation ve Empyrion...