“Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku” kitabının yaratıcısı İlhami Algör, T24’te soruları yanıtladı.
Hem kitabı, hem de filmiyle gönüllerde taht kuran bu yapıtın yaratıcısı İlhami Algör yazarlık hayatının 30. Yılında “Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku”nun devamı gelecek mi? Sorusuna yanıt verdi. Algör, 30 yaşında olan bu kitabın devamı niteliğinde bir öykünün gelmeyeceğini açıkladı.
“FAKAT MÜZEYYEN BU DERİN BİR TUTKU”NUN DEVAMI GELECEK Mİ?
T24 Youtube kanalına konuk olan “Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku”nun yaratıcısı İlhami Algör, çok sevilen kitabın devamının gelmeyeceğini açıkladı. İlhami Algör bu düşüncesini şöyle aktardı:
“Müzeyyen’in devamı olmaz. Ama şimdi zaten zaman geçiyor, aradan yıllar geçiyor. Siz olgunlaşıyorsunuz, düşünce sisteminiz değişiyor, enerjiniz değişiyor, meselelere bakışınız değişiyor. Biraz daha, hamuru ince açmayı öğreniyorsunuz. Biraz daha dokulara nüfuz etmeyi öğreniyorsunuz. Örüntüyle alakalı, yokuş aşağı yuvarlanan bir şey olduğunu varsayalım bir roller coaster gibi olduğunu varsayalım Müzeyyen’i. Şimdi ona benzer bir şey, daha yavaş daha sakin daha ayrıntılarda, insana ait şeylerin biraz daha minik minik işlendiği bir şey olabilir zannediyorum.”
“FAKAT MÜZEYYEN BU DERİN BİR TUTKU” KİTABI NE ANLATIYOR?
İlhami Algör’ün “Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku” adlı romanı, bir yazarın aşkı ve hayatı anlama çabasını anlatır. Romanın başkahramanı, yazdığı hikâyeye yön vermekte zorlanan bir yazardır ve bu süreçte Müzeyyen adında gizemli bir kadınla tanışır. Müzeyyen, onun için derin bir tutkuya dönüşür ve yazar, bu tutku aracılığıyla kendi iç dünyasını ve varoluşunu sorgular.
Kitap, yazarın içsel yolculuğunu ve aşkın karmaşıklığını ele alırken, okuyucuyu da bu sorgulamalara ortak eder. Algör’ün kendine özgü üslubu ve anlatımıyla, roman, aşkın ve yaşamın derinliklerine inen bir deneyim sunar.
Roman, 2014 yılında aynı adla sinemaya da uyarlanmıştır.
İLHAMİ ALGÖR KİMDİR?
İlhami Algör, 1955 yılında İstanbul’un Suriçi bölgesinde doğmuştur. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde eğitim almış, kariyeri boyunca belgesel film yapımcılığı, reklam yazarlığı ve yönetmenlik gibi alanlarda çalışmıştır.

İLHAMİ ALGÖR’ÜN KİTAPLARI
Algör’ün edebi eserleri arasında şunlar bulunmaktadır:
- Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku (1995)
- Albayım Beni Nezahat ile Evlendir (2000)
- Kalfa ile Kıralıça (2005)
- Çanakkale Yalı Hanı ve Han Sakinleri (2007)
- Karabakal Ötüyor (2008)
- Ma Sekerdo Kardaş? N’etmişiz Kardaş? (2010)
- İkircikli Biricik (2015)
- Hisli Kirpi (2021)
- Aziz İnsanlık – Okumalar, Değinmeler (2024)
- Jül Vern Seyahat Acentesi (2024)
Yazarın ilk romanı olan “Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku”, 2014 yılında aynı adla sinemaya uyarlanmıştır.
Algör, edebi eserlerinde sıradışı anlatım tarzı ve özgün üslubuyla tanınmaktadır. Popüler anlatılardan uzak durarak, kendine has bir dil ve anlatım biçimi geliştirmiştir.
Yorum yaz