Haberler

Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku – Kitap İncelemesi

Paylaş
Paylaş

Merhabalar, çok önceden severek okuduğum bir kitap olan “Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku” kitabının incelemesi ile karşınızdayım. Filmini de izlemiştim, kitapların gerçekten bambaşka bir olay olduğunu yeniden anlamış oldum…

Müzeyyen çok güzel bir kadın, güzelliği dillere destan adeta roman yazdıran cinsten. Kahramanız ise herkesin yanında olmasını isteyeceği bir kadının bir süre yanında bulunuyor, belki gerçek aşkı keşfediyor belki de hiç aşık olmadığının farkına varıyor. Ruhunun sesini dinlemenin cezasını da çekiyor dinlememenin de, bir şeyler yazıyor mutlak sonu getiremiyor tıpkı bizler gibi. Bir hikayeye başlıyor ama sonunu tamamlamakta zorluk ve iktidarsızlık yaşıyor.
Kitap genel olarak hepimizin hayatında aslında var olan “Müzeyyen”i anlatıyor gibi dursa da yaptığı çözümlemeler, cansız varlıklarla üsluplu konuşmaları, orijinal fikirleri okura bir hayli zevk veriyor. Kahramanın sık sık iç konuşmalar yapması yer yer hikaye akışında unutkanlık yaşamamı sağlasa da genel toplamda çok başarılı. Zaten kitabın bu başarısı 2014 yılında Çiğdem Vitrinel tarafından yönetilen aynı adlı filmle büyük başarı yakalamıştır.
Öyleyse siz değerli Siyah Dergi okuyucularına seslenmek isterim. Mutluluk kaçmak mıdır? Savaşmak mı? uğruna bir şeyler feda edebileceğiniz birini bulduğunuz vakit sizin hislerinize ortak olup olmadığından ne kadar emin olabilirsiniz?

Küçük bir alıntı yapalım şimdi;
“hikaye” dedim. “gel seninle anlaşalım. sen yarım kal, adını da yarım kalan hikaye koyalım”
“sen zaten neyi tamam ettin ki?” dedi bana.
“aslında tam diye bir şey yoktur” dedim. “her tam bir üst yarımın alt basamağıdır. yani yarım da bir bütündür.” ve kitabın sonuna şöyle bir not düşer yazar; -bitse ne olur, bitmese ne?-

Paylaş
Yazar:
Serhıldan Hülakü -

Serhıldan Hülakü, gazeteci ve editördür. www.siyahdergi.com imtiyaz sahibi olan Hülakü, İstanbul Kültür Üniversitesi Siyaset Bilimi & Uluslararası İlişkiler (İngilizce) bölümünden mezun oldu. Çeşitli web sitelerine ve kendi sosyal ağlarına içerik üreten Hülakü, gazetecilik ve medya alanında basın ve yayın kurumlarında çalıştı. "Vesikalık" adında bir öykü kitabı bulunuyor. Şu anda Siyah Dergi için içerik üretiyor, üyelerine eğitim veriyor.

Yorum yaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili içerikler
HaberlerKültür ve Sanat

İngiltere’de Düzenlenecek Olan Jane Austen Festivali Eylül 2026’da Gerçekleşecek

Her yıl İngiltere’nin tarihi dokusu korunmuş Bath şehrinde düzenlenen Jane Austen Festivali,...

HaberlerKültür ve Sanat

Türk Halı Sanatının İlmeklerinde Gizlenen Hasret: Zaman ve Hayat Motifleri

Geçmişten günümüze Türk kültürünün hafızasını tutan Türk Halı sanatının ilmeklerinde, sonsuzluk ve...

HaberlerKültür ve SanatTarih

Antik Akdenizdeki Deniz Kavimlerinin Arkeologları Şaşırtan Sırrı

Milattan önce 12. Yüzyılda Ortaya çıkan Deniz Kavimleri Tunç Çağı döneminin antikdünyasına...

HaberlerKültür ve Sanat

Saint Paul de Vence: Fransa’nın Sahil Kıyısında Sanatseverlerin Durağı

Fransa’nın Cote d’Azur bölgesinde küçük bir köy olan Saint Paul de Vence,...

Siyah Dergi, 2020’den beri gençlerle iş birliği yaparak deneyimlerini zenginleştiriyor ve gençlerin kendilerini ifade etmelerine olanak tanıyan bir platform olmaktan gurur duyuyor.

İletişimde kalalım

İçeriklerimize anında ulaşmak için haber bültenine üye olun!

    İçerikleri URL ile kaynak gösterip kısmen kullanabilirsiniz. Aksi halde telif haklarımız bulunmaktadır. ♥ siyahdergi.com 2020-2025 ©

    Tarih Perşembe , 16 Temmuz 2026