İstanbul’da bu hafta sonu gezilecek yerler

Bu hafta sonu, İstanbul’un eşsiz tarih ve kültür mirasını keşfetmek için mükemmel bir fırsat! Kız Kulesi’nden Beylerbeyi Sarayı’na, Ihlamur Kasrı’ndan İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi’ne kadar, şehrin bu büyüleyici mekanları sizleri bekliyor. Müze kartınızı alın, bu unutulmaz deneyimi yaşamak için hazır olun!

KIZ KULESİ: İSTANBUL’UN İNCİSİ

İstanbul Boğazı’nın incisi olarak bilinen Kız Kulesi, uzun bir restorasyon sürecinin ardından nihayet ziyarete açıldı. Bu hafta sonu, Kız Kulesi’ni ziyaret etmek için harika bir fırsatınız var. Şimdiden Kız Kulesi’ne nasıl gidilir? Kız Kulesi giriş ücreti, giriş-çıkış saatleri hakkında araştırma yaptığınızı hisseder gibiyim. Kız Kulesi için yol tarifi almak aslında çok kolay. Üsküdar-Salacak sahilinden veya Galataport’tan kalkan özel teknelerle kolayca ulaşabilirsiniz. Üsküdar-Salacak sahilinden tekneler haftanın her günü 09.00 – 19.00 saatleri arasında sefer yaparken, Galataport İstanbul İskelesi’nden ise 11.00, 12.30, 14.15, 15.30, 17.00 saatlerinde tekneler kalkmaktadır.

IHLAMUR KASRI: ZARİF BİR MESİRE ALANI

Ihlamur Kasrı, adını çevresindeki ıhlamur ağaçlarından alır ve Osmanlı padişahlarının dinlenme alanlarından biri olarak inşa edilmiştir. Bu tarihi mekan, tarihi ile sizleri yanına çekerken doğasıyla da huzur teklif ediyor. Ihlamur Kasrı’na nasıl gidilir ve Ihlamur Kasrı yol tarifi nedir? sorularının cevabı ise bir hayli basit. Bu zarif kasrı her gün müze kartınızla ziyaret edebilirsiniz, sadece pazartesi günleri kapalıdır. 09.00 – 18.00 saatleri arasında kasrın güzel bahçesini ve büyüleyici manolya ağaçlarını keşfetmek için harika bir fırsat.

BEYLERBEYİ SARAYI: TARİHİ BİR ESER

Beylerbeyi Sarayı, Türk evi planına benzeyen mimari yapısıyla dikkat çeker ve doğu-batı üsluplarının birleştiği nadir örneklerden biridir. Saray, Sultan II. Abdülhamid’in yazlık sarayı olarak inşa edilmiştir. Peki, Beylerbeyi Sarayı’na nasıl gidilir? Diye düşündüğünüz oldu mu hiç. Beylerbeyi Sarayı giriş çıkış saatleri ve giriş ücretleri bu hafta sonu en çok araştırılan konuların başında geliyor. Bu hafta sonu, Beylerbeyi Sarayı’nı müze kartınızla ziyaret etmek için mükemmel bir fırsatınız var. Saray, pazartesi hariç her gün 09.00 – 18.00 saatleri arasında ziyarete açıktır.

İSLAM BİLİM VE TEKNOLOJİ TARİHİ MÜZESİ: BİLİM VE TEKNOLOJİ MERAKLILARI İÇİN GÖZDE BİR MEKAN

Dünya üzerinde sadece İstanbul ve Frankfurt’ta bulunan İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi, Prof. Dr. Fuat Sezgin’in girişimleriyle Gülhane’de ziyarete açıldı. Bu eşi benzeri olmayan müze şimdiden en çok merak edilen ve gidilmek istenen müzeler arasına girdi bile. Gezi rotasına bu müzeyi ekleyenler İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi’ne nasıl gidilir, giriş ücretleri, bilet fiyatları ve giriş-çıkış saatlerini merak eder oldular. Doğu ve batı arasındaki bilim tarihini keşfetmek isteyenler için harika bir seçenek olan bu müzeyi, Müze kartınızı kullanarak haftanın her günü 09.00 – 19.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

GALATA MEVLEVİHANESİ MÜZESİ: RUHSAL BİR DENEYİM

İstiklal Caddesi’nin en güzel noktalarından birinde bulunan Galata Mevlevihanesi Müzesi, farklı mimari tarzlardan etkilenerek günümüze kadar gelmiştir. Galata Mevlevihanesi’ne nasıl gidilir, nerede ve yol tarifi soruları bu hafta sonu internette en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Sema alanlarından derviş odalarına kadar çeşitli alanları içeren bu müzeyi pazartesi hariç her gün 10.00 – 16.00 saatleri arasında müze kartınızla ziyaret edebilirsiniz. Ruhsal bir deneyim için bu güzel mekanı ziyaret etmeyi unutmayın.

Bu hafta sonu, İstanbul’un tarih ve kültür zenginliklerini keşfetmek için bu harika mekanları ziyaret etme fırsatını kaçırmayın. Müze kartınızı alın ve unutulmaz bir hafta sonu geçirin.

Serhıldan Hülakü
Serhıldan Hülakü

siyahdergi.com imtiyaz sahibi ve editörü olan Serhıldan Hülakü, İstanbul Kültür Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. Çeşitli web sitelerine ve kendi sosyal ağlarına içerik üreten Hülakü, gazetecilik ve medya alanında gazetelerde çalıştı. Bianet, Haberler.com ve Sondakika.com'da "Haber Editörü" ve "SEO Editörü" pozisyonlarını doldurdu. Şu anda gdh.digital'de "SEO Editörü" olarak çalışıyor ve Siyah Dergi için içerik üretiyor, üyelerine eğitim veriyor.

"Vesikalık" adında bir de kitabı bulunuyor.

Articles: 96

Leave a Reply