Teknoloji

iPhone 16 ne zaman çıkacak? iPhone 16 sızdırıldı: Yeni iPhone 16’ların tasarımı sızdı

Paylaş
Paylaş

Apple’ın merakla beklenen yeni iPhone 16 serisi, lansmanına birkaç ay kala sızdırılan bilgilerle gündemde. İşte iPhone 16 sızıntıları, iPhone 16 çıkış tarihi ve iPhone 16 ne zaman tanıtılacak konusu hakkında detaylar.

Eylül ayında tanıtılacak olan iPhone 16’nın tasarımı ortaya çıktı. iPhone 16 Pro sızıntılarını merakla bekleyen kullanıcılar, gördükleri tasarımla adeta şok oldu. Apple, yeni iPhone’larda bilinenin aksine hareket etmiş. İşte, iPhone 16 sızıntıları, iPhone 16 özellikleri ve iPhone 16 çıkış tarihi:

iPhone 16 SIZDIRILDI

iPhone 16 serisi, tasarım açısından birkaç önemli değişiklikle geliyor. En dikkat çekici yeniliklerden biri, iPhone 16 Pro ve Pro Max modellerinde Face ID bileşenlerinin ekran altına taşınması olacak. Bu, ekranın daha geniş bir kullanım alanı sunmasını sağlayacak. Ayrıca, bu modellerin ekranlarının daha parlak olması bekleniyor; iddialara göre, standart (SDR) parlaklık 1.200 nit seviyesine kadar çıkabilir.

iPhone 16 MAKETLERİ SIZDIRILDI: İŞTE SIZDIRILAN iPhone 16’lar

Renk seçenekleri açısından, iPhone 16 Pro serisinde Siyah, Beyaz, Gri (Doğal Titanyum) ve Rose (Pembe) gibi renkler sunulacak. Özellikle Rose rengi, bu yılki seriye yeni bir hava katacak gibi görünüyor​.

iPhone 16 ÖZELLİKLERİ

iPhone 16 serisi, performans açısından da önemli iyileştirmelerle geliyor. Pro modellerinde A17 Pro veya yeni A18 çipsetinin kullanılması bekleniyor. Bu, cihazların daha güçlü ve enerji verimli olmasını sağlayacak.

Kamera tarafında ise iPhone 16 Pro’nun, iPhone 15 Pro Max’te kullanılan periskop lens sistemini devralacağı söyleniyor. Bu, özellikle telefoto çekimlerde daha yüksek kalite sunacak. Ayrıca, “Capture” adı verilen yeni bir butonun kamerayı daha hızlı açmak için kullanılabileceği belirtiliyor​.

iPhone 16 ÇIKIŞ TARİHİ

iPhone 16 serisinin Eylül 2024’te tanıtılması bekleniyor. Fiyatlar konusunda ise büyük bir artış beklenmiyor; iPhone 15 serisiyle benzer seviyelerde kalacağı öngörülüyor. Apple, özellikle iPhone 16 ve iPhone 16 Pro Max modelleriyle piyasadaki güçlü konumunu sürdürmeyi hedefliyor​.

iPhone 16 FİYAT

Apple, yeni iPhone’larda bilindik bir fiyat politikası izliyor. iPhone 16 fiyat sızıntılarına göre iPhone 16 799 dolar ve iPhone 16 Pro 999 dolar olacak. Türkiye fiyatı henüz net olmasa da iPhone 16’nın en az 80.000 TL olması bekleniyor.

iPhone 16 ile ilgili daha fazla bilgi ve detaylar için takipte kalın. Yakında Apple tarafından yapılacak resmi açıklamalarla daha net bilgiler ortaya çıkacak.

Paylaş
Yazar:
Serhıldan Hülakü -

siyahdergi.com imtiyaz sahibi ve editörü olan Serhıldan Hülakü, İstanbul Kültür Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. Çeşitli web sitelerine ve kendi sosyal ağlarına içerik üreten Hülakü, gazetecilik ve medya alanında gazetelerde çalıştı. Bianet, Haberler.com ve Sondakika.com'da "Haber Editörü" ve "SEO Editörü" pozisyonlarını doldurdu. Şu anda gdh.digital'de "SEO Editörü" olarak çalışıyor ve Siyah Dergi için içerik üretiyor, üyelerine eğitim veriyor."Vesikalık" adında bir de kitabı bulunuyor.

1 Yorum

Bir yanıt yazın

İlgili içerikler
Teknoloji

Apple Intelligence teknolojisi ve iOS 18 yenilikleri sunuldu

2024 Apple lansmanında Apple Intelligence teknolojisi ve iOS 18’in öne çıkan yenilikleri...

Teknoloji

Apple’ın “Parlama Zamanı” iPhone 16, Watch 10 ve AirPods 4 Tanıtıldı!

Apple, her yıl olduğu gibi bu yıl da Eylül ayında düzenlenen etkinliğiyle...

Teknoloji

Chat botları gerçekliği nasıl çarpıtıyor?

Apple’ın da Siri ve Mail gibi uygulamalarına yapay zeka entegrasyonu planladığı bilinirken,...

Teknoloji

Bluesky, birkaç gün içerisinde 2 milyon yeni kullanıcı kazandı

Twitter’a rakip olarak çıkan Bluesky, birkaç gün içerisinde 2 milyon yeni kullanıcı...