Sinema ve Dizi

Menendez Kardeşler olayı | Netflix’in yeni belgeselinin arka planı

Paylaş
Menendez Kardeşler
Paylaş

Netflix’in yeni belgeseli ve dizisi, Erik ve Lyle Menendez’in ebeveynlerini öldürmesinin ardındaki olayları ve mahkeme sürecini derinlemesine inceliyor.


Netflix, Erik ve Lyle Menendez’in korkunç cinayetlerini ele alan yeni bir belgesel sunuyor. “Menendez Kardeşler” adlı yapım, 7 Ekim’de izleyiciyle buluşacak ve Alejandro Hartmann tarafından yönetilecek. Hartmann, daha önce “Carmel: Maria Marta’yı Kim Öldürdü?” belgeseliyle tanınmış bir isim.

MENENDEZ KARDEŞLER OLAYI NEDİR?

Bu belgeselde Erik ve Lyle, yıllar sonra ilk kez basınla bir araya gelerek, cinayetlerin ardındaki gerçekleri anlatıyor. Lyle, “Herkes anne babamızı neden öldürdüğümüzü soruyor. Belki şimdi insanlar gerçeği anlayabilir,” diyor. Erik ise, “O gece olanlar çok iyi biliniyor ama anlatılmayan çok şey var,” şeklinde konuşuyor. Belgeselin sinopsisinde, Lyle ve Erik’in 1996’da ebeveynlerinin cinayetlerinden hüküm giydikleri ve yıllar sonra davaya yeni bir bakış açısı sundukları belirtiliyor.

Menendez Kardeşler

MENENDEZ DAVASI

Netflix’in “Canavarlar: Lyle ve Erik Menendez’in Hikayesi” adlı dizisi, 1989’da ebeveynlerini av tüfeğiyle öldüren iki kardeşin dava sürecini anlatıyor. 20 Ağustos 1989’da, 21 ve 18 yaşındaki Lyle ve Erik Menendez, Beverly Hills’teki malikanede ebeveynlerini öldürdü. İddia makamı, kardeşlerin aile servetini ele geçirmeye çalıştıklarını öne sürdü. Ancak ikili, cinayetleri yıllarca maruz kaldıkları istismar nedeniyle işlediklerini savundular.

1996’da şartlı tahliye olmaksızın ömür boyu hapis cezasına çarptırılan kardeşler, yıllardır bu davanın merkezinde. Zengin bir ailede büyümelerine rağmen, yaşadıkları istismar hayatlarını kararttı. Kardeşler, mahkemede babalarının çocukken kendilerine cinsel tacizde bulunduğunu ifade ettiler.

Menendez Kardeşler

CİNAYET GECESİ VE SONRASI

20 Ağustos 1989’da, anne ve baba oturma odasında televizyon izlerken kardeşler içeri girip ikisini de 12 kalibrelik av tüfeğiyle öldürdü. Olaydan sonra Lyle, “Birisi ebeveynlerimi öldürdü,” diyerek 911’i aradı. Savcılar, cenaze sırasında kardeşlerin davranışlarını şüpheli buldu.

Yargı süreci, Lyle’ın psikoloğu ile ilişkisini paylaşan Judalon Smyth’in ifadesiyle başladı. İlk davada kardeşler, yıllarca süren istismarı bahane ederek savunma yaptılar. 1995’te yeniden yargılanan kardeşler, birinci derece cinayet ve tasarlayarak öldürme suçundan mahkûm edildi ve müebbet hapse mahkûm oldular.

Menendez Kardeşler

DEĞİŞEN ALGILAR VE YENİ GELİŞMELER

Zamanla, Menendez kardeşlerin hikayesine yönelik anlatılar değişti. Cinsel taciz mağdurlarının yaşadığı zorluklar, özellikle erkek çocuklar için daha fazla dikkat çekmeye başladı. 2023’te yayınlanan “Menendez + Menudo: Boys Betrayed” belgeseli, Jose Menendez’in cinsel tacizine uğrayan bir müzik grubu üyesinin hikayesini ele aldı.

Mayıs 2023’te kardeşlerin avukatı, yeni kanıtlarla tahliye başvurusunda bulundu. Netflix dizisi, bu süreçte nasıl bir etki yaratacak, merak konusu. Menendez kardeşlerin trajik hikayesi, toplumda ve medyada yeniden şekilleniyor; adalet arayışı ve kurbanlık hikayeleri, izleyiciler üzerinde derin etkiler bırakmaya devam ediyor.

Paylaş
Yazar:
Dilara Akbulak -

Dilara Akbulak, 22 Eylül 2002’de İzmir’de doğdu. Lisans eğitimine 2020 yılında İzmir Ekonomi Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümüyle başladı. Üniversite hayatı boyunca katıldığı eğitimler, etkinlikler ve okuduğu kitaplarla birlikte çalışmak istediği reklamcılık sektöründe kendini geliştirmek isteyen biri.

Yorum yaz

Bir yanıt yazın

İlgili içerikler
Sinema ve Dizi

Netflix’in yeni romantik komedisi: Ladies First

Sacha Baron Cohen ve Rosamund Pike’ın başrollerini paylaştıkları “Ladies First”, kadınların egemen...

Sinema ve Dizi

“Joker: İkili Delilik” bekleneni veremedi! Yüksek beklentiler, düşük hasılat

Gişede hızla batan “Joker” devam filminin stüdyoya 150-200 milyon dolar civarında kayıp...

Sinema ve Dizi

İlk ve Son 2. Sezon fragmanı paylaşıldı!

Blu TV’nin en çok beğenilen yerli dizilerinden olan İlk ve Son 2....

Sinema ve Dizi

Joker: İkili Delilik’ten Beklentilerin Altında Bir Gişe Başarısı(zlığı)

“Joker: İkili Delilik” (Joker: Folie à Deux), ABD’deki ilk hafta sonunda gişede...