Müzik

Taylor Swift, Rihanna’yı geride bırakarak müzik dünyasında zirveye ulaştı

Paylaş
Paylaş

14 Grammy ödüllü şarkıcı Taylor Swift, 1,6 milyarlık servetiyle Rihanna’yı geride bırakarak dünyanın en zengin kadın müzisyeni oldu. 


Taylor Swift, sahne adıyla Jay-Z olarak bilinen 2,5 milyar dolar (85,6 milyar TL) net servete sahip Amerikalı hip hop şarkıcı Shawn Corey Carter’ın ardından dünyanın en zengin müzisyenleri kategorisinde ikinci sırada yer alıyor. 

SERVETİN KAYNAĞI TAYLOR SWIFT’İN MÜZİK KARİYERİ OLARAK BELİRLENİYOR

Diğer sanatçıların aksine Taylor Swift’in bu başarısı, girişimcilik yerine albüm satışları ve canlı performanslarından kazandığı bildiriliyor. Bununla kalmayıp albüm satışları ve konserlerle 10 haneli servete sahip tek müzisyen unvanına layık görülüyor. 

Ayrıca 2022’de çıkardığı ‘Midnights’ ve 2023’te çıkardığı ‘1989 ‘un yeniden kaydedilmiş versiyonu ‘1989 (Taylor’s Version) sayesinde geçen yıl sadece Spotify yayın teliflerinden 100 milyon dolar kazandığı bildirildi.  

İlk milyarder statüsüne Ekim 2023’te layık görülen Taylor Swift, Eras Turnesi’nin bir bölümünü tamamlarken kalan kısmını bu yılın sonunda tamamlayacak. Turnenin kalan bölümü olan Amerika Kıtası’nda 18 Ekim’de Amerika Birleşik Devletleri ile başlayacak. Ardından Aralık ayı başında Kanada’da turnesini sonlandıracak. 

Geçtiğimiz zamanlarda ünlü pop yıldızı Taylor Swift, ABD Başkan Yardımcısı ve Demokratların adayı Kamala Harris’i başkanlık için desteklediğini gözler önüne sermişti. 

Paylaş
Yazar:
Zeynep Avcı -

Zeynep Avcı, insanlara farklı bakış açıları sunmayı amaçlıyor. Resim sanatına ve edebiyata ilgisi büyük. Lise yıllarında grafik alanında eğitim aldı. Gazete ve medya alanında staj yaptı.

1 Yorum

Bir yanıt yazın

İlgili içerikler
Müzik

Tupac Shakur’un ailesi, Sean Combs’u araştırmak için avukat tuttu | Yıllardır çözülemeyen dava

Tupac Shakur’un ailesi, ünlü rapçinin trajik ölümüyle ilgili gerçeği ortaya çıkarmak için...

Kültür ve SanatMüzik

Puff Daddy Davası nedir? Hollywood’un karanlık yüzü: Şantaj, insan ticareti ve daha nicesi

16 Eylül 2024’te Sean “Diddy” Combs, Manhattan’da seks ticareti ve şantaj suçlamalarıyla...

Müzik

Özkan Uğur’un hiç duyulmamış şarkıları gün yüzüne çıktı!

Mazhar – Fuat – Özkan (MFÖ) grubunun unutulmaz üyelerinden usta sanatçı Özkan...

Müzik

Oasis 15 yıl sonra sahnelere geri dönüyor! 

Rock dünyasında unutulmaz bir iz bırakan Oasis, 15 yıllık aranın ardından müzik...