HaberlerSpor

Antalya’dan İzmir’e bisiklet turu: 60. yılında yarış sürüyor

Paylaş
Cumhurbaşkanlığı Bisiklet turu
Paylaş

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 60. yılında Antalya’dan start alarak 8 gün boyunca 13 ülkeden 161 sporcuyu Ege’nin büyüleyici rotalarında buluşturuyor. İzmir’de noktalanacak bu heyecanlı yarış, Kıran tırmanışıyla da nefesleri kesecek.


Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 27 Nisan-4 Mayıs tarihleri arasında Antalya’dan İzmir’e uzanan 8 etaplı parkuruyla 60. kez düzenleniyor. Marmaris’ten Kıran zirvesine uzanan 4. etap, turun “kraliçe etabı” olarak öne çıkıyor.  Tur, 1995’ten beri ilk kez İstanbul yerine İzmir’de sona erecek.

EGE’NİN YOLLARI BİSİKLETLE HAYAT BULUYOR

27 Nisan’da Antalya’da başlayacak olan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 60. yılında bisiklet tutkunlarını 8 gün boyunca Ege’nin eşsiz güzellikleri arasında bir yolculuğa çıkaracak. 13 ülkeden 161 sporcunun pedal çevireceği bu prestijli yarış, 4 Mayıs’ta İzmir’de büyük bir finalle sona erecek.

23 takımın mücadele edeceği turda 3 World Team, 13 Pro Team ve 7 kıta takımı yer alıyor. Türk bisikletinin gururu Spor Toto, İstanbul Büyükşehir Belediye Spor ve Konya Büyükşehir Belediye Spor takımları da pelotonda boy gösterecek.

Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun Cumhuriyet’le yaşıt olan köklü geçmişine vurgu yapan bu etkinlik, 1923’ten bu yana bisiklet sporunun ülkemizdeki gelişimini simgeliyor. 1.153 kilometrelik parkurda toplam 16 bin metre irtifa kazanımıyla sporcular, hem fiziksel hem de mental dayanıklılıklarını sergileyecek.

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu rotası

CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU ETAPLARI

Turun rotası, Antalya’nın turkuaz sahillerinden başlayarak Ege’nin tarih kokan yollarında devam ediyor. İşte etaplar:

  • 1. Etap (27 Nisan): Antalya-Antalya (132 km)
  • 2. Etap (28 Nisan): Kemer-Kalkan (167.4 km)
  • 3. Etap (29 Nisan): Fethiye-Marmaris (175.9 km)
  • 4. Etap (30 Nisan): Marmaris-Akyaka (Kıran) (115.4 km)
  • 5. Etap (1 Mayıs): Marmaris-Aydın (151 km)
  • 6. Etap (2 Mayıs): Selçuk (İsabey)-Selçuk (Meryemana) (161.4 km)
  • 7. Etap (3 Mayıs): Selçuk-Çeşme (144.2 km)
  • 8. Etap (4 Mayıs): Çeşme-İzmir (105.7 km)

Başlangıç ve bitiş etaplarının yüksek tempolu sprint mücadelelerine sahne olması beklenirken, turun en kritik anları tırmanış etaplarında yaşanacak.

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu

KIRAN ZİRVESİ

Marmaris’ten start alacak 4. etap, “kraliçe etap” unvanını taşıyor. Firkete virajlarıyla Fransa Bisiklet Turu’nu andıran Kıran tırmanışı, sporcuları fiziksel ve zihinsel olarak zorlayacak. Bu etapta zirveye ilk ulaşan isim, turkuaz lider formasını kapma yolunda büyük avantaj elde edecek. Eğer yarış burada düğümlenmezse, 6. etapta Meryemana’da bitecek bir diğer zirve finişi sonucu belirleyebilir. İki zirve etabının dışında, sporcuları irili ufaklı yokuşlar da bekliyor.

CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU FİNAL ETABI

Turun final etabı, yıllardır İstanbul’da düzenlenmesine alışık olduğumuz geleneği kırarak İzmir’de gerçekleşecek. En son 1995’te İzmir’de tamamlanan tur, bu kez lojistik ve hava koşullarından kaynaklanan zorlukları bertaraf etmeyi hedefliyor. 

stanbul’daki trafik engelleri ve son yıllardaki yağış sürprizleri, finalleri bir yarıştan çok geçit törenine dönüştürüyordu. İzmir finali, hem sporcular hem de organizasyon için daha akıcı bir deneyim sunacak. Ayrıca takımların uçakla İstanbul’a transfer zorunluluğunun kalkması, yorgunluğu azaltarak yarışın kalitesini artıracak.

Paylaş
Yazar:
Serhıldan Hülakü -

Serhıldan Hülakü, gazeteci ve editördür. www.siyahdergi.com imtiyaz sahibi olan Hülakü, İstanbul Kültür Üniversitesi Siyaset Bilimi & Uluslararası İlişkiler (İngilizce) bölümünden mezun oldu. Çeşitli web sitelerine ve kendi sosyal ağlarına içerik üreten Hülakü, gazetecilik ve medya alanında basın ve yayın kurumlarında çalıştı. "Vesikalık" adında bir öykü kitabı bulunuyor. Şu anda Siyah Dergi için içerik üretiyor, üyelerine eğitim veriyor.

Yorum yaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili içerikler
Gülistan Doku.
HaberlerToplumsal

Gülistan Doku Davası: Gerçekler Ortaya Çıkıyor

5 Ocak 2020’de Tunceli’de kaybolan ve daha sonrasında kendisinden haber alınamayan Gülistan...

Alevilere özel dating app.
Haberler

Alevilere Özel Flört Uygulaması “Ehlidate” Sosyal Medyada Trend Oldu!

İstanbul – Alevi toplumu içinde evlilik ve tanışma süreçlerini kolaylaştırmayı hedefleyen yeni...

Doordash
HaberlerTeknoloji

Doordash, Yapay Zekâ Robotlarını Eğitmek İçin Kuryelere Ev İşleri Yaptırıyor

Doordash, yapay zekâ robotlarını eğitmek için kuryelere ev işleri yaptırıyor. Görevler arasında...

Super Bowl.
GündemHaberler

Ortalığı Sarsan Super Bowl 2026’da Neler Yaşandı?

Her yıl düzenlenen Super Bowl, bu yıl da performanslarıyla geceye damga vurdu....

Siyah Dergi, 2020’den beri gençlerle iş birliği yaparak deneyimlerini zenginleştiriyor ve gençlerin kendilerini ifade etmelerine olanak tanıyan bir platform olmaktan gurur duyuyor.

İletişimde kalalım

İçeriklerimize anında ulaşmak için haber bültenine üye olun!

    İçerikleri URL ile kaynak gösterip kısmen kullanabilirsiniz. Aksi halde telif haklarımız bulunmaktadır. ♥ siyahdergi.com 2020-2025 ©

    Tarih Cuma , 24 Nisan 2026