1997 yılındaki en büyük başarımız Şebnem Paker’in Eurovision hikayesi

Şebnem Paker adı sanı müzik camiasında henüz hiç duyulmadan Eurovision’un sadece bir müzik yarışması olarak değerlendirilmediği o kritik dönemde büyük bir başarıya imza attı. Siyah elbisesi ve son derece etkileyici olan sesi ile Türkçe sözlü şarkısı ‘Dinle’yi seslendiren sanatçı; 1997 yılında Eurovision’da üçüncü oldu ve Türkiye’nin o zamana kadarki en büyük Eurovision başarısını elde etti. 1997 yılında Şebnem Paker ve Grup Etnik, “Dinle” şarkısıyla 3.oldu. Yerel enstrümanların da kullanıldığı bu “Türkçe” şarkının üst sıralara oynaması hem gururlandırır hem de sonraki yıllar için olan umut ışığı oldu. 3 Mayıs 1997 tarihinde Dublin’de yapılan yarışmada Türkiye, 121 puanla Birleşik Krallık ve İrlanda’nın ardından üçüncü olarak ilk kez ilk beş arasına girmiş ve bu, 2003 yılına dek ülkenin en iyi derecesi olmuştur. Günümüzde de şarkı, Türkçe ile alınan en iyi derece olma özelliğini korumaktadır.

Hiçbir tanıtım yapılmadan Eurovision’daki başarısıyla bir anda tüm Türkiye’nin tanıdığı bir isim haline geldi Şebnem Paker

Bir röportajında bu konuya ilişkin şu ifadeleri kullanıyor Paker, “Kendimi bu noktada çok şanslı hissediyorum. Müzik sektörü çok hırçın, belli bir düzeni olan, paranın pulun hâkim olduğu, ilişkilerin yönlendirdiği, çalkantılı bir sektör. Dinle’nin kendi kendine, hiçbir destek almadan, sadece dinleyicilerin kendi arzularıyla takip etmeleriyle bunca yıla rağmen unutulmaması beni çok çok mutlu ediyor. Müziğin sihirli gücü böyle bir şey.”

Bugün hala Dinle toplumun her kesimi tarafından zevkle dinleniyor. Şebnem Paker’in sesi ve güzelliği hala hafızalarımızda.

Yüzlerce defa dinledik ancak haydi bir kere daha dinleyelim 🙂

Serhıldan Hülakü
Serhıldan Hülakü

siyahdergi.com imtiyaz sahibi ve editörü olan Serhıldan Hülakü, İstanbul Kültür Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. Çeşitli web sitelerine ve kendi sosyal ağlarına içerik üreten Hülakü, gazetecilik ve medya alanında gazetelerde çalıştı. Bianet, Haberler.com ve Sondakika.com'da "Haber Editörü" ve "SEO Editörü" pozisyonlarını doldurdu. Şu anda gdh.digital'de "SEO Editörü" olarak çalışıyor ve Siyah Dergi için içerik üretiyor, üyelerine eğitim veriyor.

"Vesikalık" adında bir de kitabı bulunuyor.

Articles: 96

Leave a Reply