Kültür ve Sanat

Efsanevi Magnum fotoğrafçısı Josef Koudelka

Paylaş
Paylaş

“Koudelka Aynı Nehirden Geçmek” belgeseli, arkeolojik kalıntılar arasında bir yolculuğa davet ediyor.


Pera Müzesi, efsanevi Magnum fotoğrafçısı Josef Koudelka’nın etkileyici hikâyesini beyaz perdeye taşıyan “Koudelka Aynı Nehirden Geçmek” belgeseline ev sahipliği yapıyor. Yönetmen Coşkun Aşar’ın imzasını taşıyan ve antik filozof Herakleitos’un “Hiç kimse aynı nehirden iki kez geçemez” sözünden ilham alan bu film, izleyicilere değişim, zaman ve hafızanın kesişiminde büyüleyici bir deneyim sunuyor. Belgesel, Koudelka’nın Akdeniz’in arkeolojik kalıntıları arasında gerçekleştirdiği yolculuğu ve mekânlarla kurduğu derin bağı ele alıyor.

2021 yılında Türkiye’de çekilen ve İstanbul Film Festivali’nde prömiyer yapan “Koudelka Aynı Nehirden Geçmek,” sanatseverleri Josef Koudelka’nın sanatsal ve felsefi “maksimum” arayışına tanıklık etmeye davet ediyor. Yönetmen Coşkun Aşar’ın kamerasından, Koudelka’nın Akdeniz’in arkeolojik kalıntıları arasında gerçekleştirdiği unutulmaz yolculuğa odaklanan film, izleyicilere zamanda bir yolculuk sunuyor. Fotoğraf sanatının belgeleyici gücünü ve zamana meydan okuyan doğasını merkezine alan belgesel, sadece Koudelka’nın eserlerini değil, aynı zamanda onun dünyaya bakışını da derinlemesine keşfe çıkıyor.

Belgesel, Koudelka’nın sessizliğin içindeki neşeyi ve yalnızlığın içindeki keşfi nasıl bulduğunu gözler önüne seriyor. İngilizce olarak çekilen ve Türkçe altyazılı gösterilecek olan film, Koudelka’nın mekânlarla kurduğu eşsiz bağı ve fotoğrafın sanatsal boyutlarını daha yakından tanımak isteyenler için özel bir fırsat sunuyor. 81 dakikalık bu etkileyici belgesel, değişimin ve görsel hafızanın felsefi boyutlarına dair izleyicilere yeni perspektifler kazandırmayı hedefliyor.“Koudelka Aynı Nehirden Geçmek,” 4 Mayıs ve 24 Mayıs 2025 tarihlerinde saat 15.00’te Pera Müzesi’nde gösterilecek. Sanatseverlerin yoğun ilgi göstermesi beklenen bu etkileyici deneyimi kaçırmamak için biletlerinizi Biletix üzerinden temin edebilirsiniz.

Paylaş

Yorum yaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili içerikler
Kültür ve Sanat

Medusa Mitolojisinin Popüler Kültürdeki Ters Yüz Etkisi

Oldukça trajik bir hikayeye sahip olan Medusa, Tanrıça Athena’nın gazabına uğrar ve...

HaberlerKültür ve Sanat

İngiltere’de Düzenlenecek Olan Jane Austen Festivali Eylül 2026’da Gerçekleşecek

Her yıl İngiltere’nin tarihi dokusu korunmuş Bath şehrinde düzenlenen Jane Austen Festivali,...

HaberlerKültür ve Sanat

Türk Halı Sanatının İlmeklerinde Gizlenen Hasret: Zaman ve Hayat Motifleri

Geçmişten günümüze Türk kültürünün hafızasını tutan Türk Halı sanatının ilmeklerinde, sonsuzluk ve...

HaberlerKültür ve SanatTarih

Antik Akdenizdeki Deniz Kavimlerinin Arkeologları Şaşırtan Sırrı

Milattan önce 12. Yüzyılda Ortaya çıkan Deniz Kavimleri Tunç Çağı döneminin antikdünyasına...

Siyah Dergi, 2020’den beri gençlerle iş birliği yaparak deneyimlerini zenginleştiriyor ve gençlerin kendilerini ifade etmelerine olanak tanıyan bir platform olmaktan gurur duyuyor.

İletişimde kalalım

İçeriklerimize anında ulaşmak için haber bültenine üye olun!

    İçerikleri URL ile kaynak gösterip kısmen kullanabilirsiniz. Aksi halde telif haklarımız bulunmaktadır. ♥ siyahdergi.com 2020-2025 ©

    Tarih Çarşamba , 15 Temmuz 2026