HaberlerTeknoloji

iPhone 16 çıkış tarihi ve özellikleri belli olmaya başladı

Paylaş
Paylaş

Yapay zeka desteği ve daha geniş ekranlarıyla iPhone 16, Apple’ın şimdiye kadar piyasaya sürmüş olduğu en kullanıcı dostu telefonlardan biri olacak. iPhone 16 hangi yılda çıkacak? Sorusu ise 2024’ün sonlarına doğru cevap bulacak.

Apple kullanıcıları tarafından büyük bir merakla beklenen iPhone 16’nın beklenildiği şekilde Eylül 2024’te tanıtılması planlanıyor. Apple, genellikle Eylül ayının ikinci haftasında yeni iPhone modellerini tanıtıp hemen ardından satışa sunuyor.

İPHONE 16 ÖZELLİKLERİ BELLİ OLMAYA BAŞLADI

Apple, her yıl yeni iPhone modelleri piyasaya sürerek hem teknolojik yenilikleri kullanıcılarına sunmayı hem de rekabetçi pazardaki konumunu korumayı hedefliyor. iPhone 16, A18 çipi ile geliyor. Bu yeni işlemci, önceki modellere göre daha hızlı ve verimli olacak. Yapay zeka ve makine öğrenimi gibi görevlerde önemli gelişmeler sunan A18, hem günlük kullanımda hem de yoğun işlem gerektiren uygulamalarda performansı bir üst noktaya taşımayı hedefliyor.

iPhone 16 sızdırıldığı iddia edilen modeller

İPHONE 16 KAMERASI

iPhone 16’nın kamera sistemi oldukça iddialı olacak. Yeni model, daha yüksek çözünürlük ve düşük ışıkta bile mükemmel performans sunan yeni kamera sistemiyle fotoğraf ve video çekimlerinde büyük avantaj sağlayacak. Display Supply Chain Consultants’tan Ross Young, iPhone 16 Pro ve 16 Pro Max’in ekran boyutlarının sırasıyla 6.3 inç ve 6.9 inç olacağını belirtti. Bu sayede kullanıcılara daha büyük ekranlar ve daha büyük bataryalar sunulacak. Pro ve Pro Max modellerinde yer alacak periskop lens sistemi, kameraların optik zoom yeteneklerini önemli ölçüde artıracak.

APPLE YENİ İPHONE’DA YENİ BİR EKRAN TEKNOLOJİSİ İLE GELİYOR

iPhone 16’nın ekranı, daha parlak ve canlı renkler sunan yeni bir teknolojiyle geliyor. Bu ekran, hem görüntü kalitesini artıracak hem de enerji verimliliği sağlayacak. ProMotion teknolojisi ile 120Hz yenileme hızı sunacak olan bu ekran, akıcı bir kullanıcı deneyimi sunacak. ProMotion teknolojisinin 2025 yılından itibaren standart iPhone modellerine gelmesi bekleniyor.

APPLE İPHONE 16 TASARIMI

Sonny Dickson tarafından X platformunda paylaşılan görüntüler, iPhone 16, iPhone 16 Pro, iPhone 16 Plus ve iPhone 16 Pro Max’i temsil eden dört maket modeli gösteriyor. Genellikle alüminyumdan elde edilen bu modeller, aksesuar üreticilerinin ürünlerini nihai cihazlara uygun şekilde tasarlamalarına yardımcı oluyor. Maket modeller, tüm dört modelde yer alacak olan yeni fotoğraf düğmesini net bir şekilde gösteriyor. Bu düğmenin çeşitli fotoğraf ve video işlevlerini kontrol etmesi bekleniyor. Ayrıca, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max’in ekran boyutlarındaki 6.1 inçten 6.3 inç ve 6.7 inçten 6.9 inç’e kadar olan artış nedeniyle hafifçe daha büyük olduğu görülüyor.

İPHONE 16 ŞARJ SÜRESİ

Apple’ın yenilikleri, gelecekteki iPhone modellerinin daha modüler bir yapıya sahip olabileceğini gösteriyor. Bu tasarım, cihazın arka panelinin kolayca çıkarılabilir ve farklı donanım özelliklerine sahip panellerle değiştirilebilir olmasını öngörüyor. Yeni ve geliştirilmiş batarya teknolojisi sayesinde kullanıcılar, cihazlarını daha uzun süre kullanabilecek. Ayrıca, hızlı şarj teknolojisi de iyileştirilmiş durumda, böylece cihazın şarj süresi kısalacak.

YENİ İPHONE’LAR ARTIK DAHA AZ ISINACAK

iPhone 16 modellerinin aşırı ısınmayla mücadele edecek yeni bir termal tasarıma yer vermesi bekleniyor. Apple’ın iPhone 16 modelleri için grafen termal sistem üzerinde çalıştığı söyleniyor ve iPhone 16 Pro modellerinde ısı dağılımını iyileştirecek metal bir batarya kasası da yer alabilir.

“Elektrik ile tetiklenen yapışkan ayırma” teknolojisi sayesinde bataryanın kolayca çıkarılması mümkün olacak. Apple’ın yeni parça değişim politikası, kullanıcıların cihazlarındaki parçaları Apple’ın onayı olmadan değiştirmesine izin verecek.

Apple, iPhone 16’nın tanıtımı için gün sayıyor. Yapay zeka desteği, güçlü A18 çipi ve daha büyük ekranlarıyla kullanıcı dostu bir deneyim sunmaya hazırlanan iPhone 16, Eylül 2024’te meraklılarıyla buluşacak. Kamera performansından şarj teknolojisine kadar pek çok alanda yenilikler içeren iPhone 16, Apple’ın rekabetçi pazardaki konumunu güçlendirebilecek mi? Bu sorunun cevabını önümüzdeki günlerde birlikte öğreneceğiz.

Paylaş
Yazar:
Nursema Emre -

Nursema Emre, Felsefe eğitimini yarıda bırakıp Turist Rehberliği bölümünden mezun oldu. Kendini bildi bileli ilginç konuları araştırmayı ve bu konularda yazıp çizmeyi sever. Bu merakı sayesinde, insanlara farklı perspektifler sunmaya çalışır.

Yorum yaz

Bir yanıt yazın

İlgili içerikler
TeknolojiToplumsal

Jahrein’e 3 yıla kadar hapis talebi 🤡 “basın yoluyla müstehcenlik” suçlaması

Twitch ve YouTube üzerinden yaptığı yayınlarla geniş bir kitleye hitap eden sosyal...

Teknoloji

OpenAI’ın yeni modeli “Strawberry (o1)” ile yapay zekada yeni bir dönem başlıyor

OpenAI, yeni modeli “Strawberry” (o1) ile daha gelişmiş düşünme yetenekleri, matematik ve...

Teknoloji

Bilim kurgu filmleri gerçeğe dönüyor – “Tesla Optimus”lar geleceğin ev yardımcıları olarak sahneye çıktı!

Elektrikli araç sektörünün lideri Tesla, yeni bir dönemin kapılarını açan insansı robotlarını...

OyunTeknoloji

Discord’a erişim engeli getirildi! | Discord benzeri uygulamalar ve platformlar

Discord neden yasaklandı? Konusu merak edilirken, küresel çapta milyonlarca oyuncunun kullandığı program...