Kültür ve Sanat

Gençlerin sesine kulak veren tiyatro: “Ah Şu Gençler” sahnelendi

Paylaş
Paylaş

Yazar Turgut Özakman’ın kaleme aldığı “Ah Şu Gençler” isimli eser, oyun yönetmeni Enis Çağlar’ın rejisi ile sahneye döküldü. 


Birçok genci bir araya getiren “Ah Şu Gençler” isimli neşe dolu oyunda hem kendinizden bir şeyler bulacaksınız hem de kahkaha dolu dakikalar geçireceksiniz.

“AH ŞU GENÇLER” SAHNELENDİ

Turgut Özakman’ın kaleme aldığı ve bir klasik haline gelen “Ah Şu Gençler,” günümüz gençlerinin duygu dünyasını mizahi bir dille yansıtarak ebeveyn-çocuk ilişkilerine ayna tutuyor. Oyun, özellikle anne-babalara gençlerin bakış açılarını anlamaları için bir fırsat sunarken, gençleri de kendi davranışlarını sorgulamaya teşvik ediyor.

Prömiyerini 7 Temmuz Güngören Gösteri Merkezi’nde yapan “Ah Şu Gençler” ilerleyen tarihlerde seyirciyle buluşmaya devam edecek.

“Ah Şu Gençler” oyuncuları

DİNAMİK OYUNCU KADROSU VE GÜÇLÜ YÖNETİM

Oyunun yönetmen koltuğunda Enis Çağlar oturuyor, yardımcılığını ise Muhammet Emin Karabulut üstleniyor. Her bir oyuncuyla özdeşleşen kostümler ve dekor Güngören Tiyatro Akademisi’nin kendi emeğiyle seçildi. Arka planda yeteneklerini sergileyen ışık ve ses operatörlüğü koltuğunda Nisa Barman oturuyor. Geniş bir oyuncu kitlesine sahip oyunda gençler yeteneklerini konuşturdu. Oyuncu kadrosunda Ali Mesut Demir, Aslı Gül Genç, Busenaz Acartürk, Canan Tanış, Diğdem Talün, Doruk Kobat, Eren Murtezaoğlu, Feyza Taşdelen,İlayda Çelik, Meryem Değirmancı, Muhammed Emin Karabulut, Onur Emir Aktaş, Pakize İrem Böyükbalcı, Senem Açıkgöz, Simge Yavuz, Suna Erkan, Volkan Keskin yer alıyor.

“Ah Şu Gençler” oyuncuları

KUŞAK ÇATIŞMASINA MİZAHİ BİR DOKUNUŞ

“Ah Şu Gençler,” günlük yaşamdan alınan doğal diyaloglarla seyirciyi güldürürken, alt metinlerinde derin mesajlar barındırıyor. Oyunda, gençlerin özgürlük arayışları, aile baskısı, arkadaşlık ilişkileri ve kimlik bulma mücadeleleri eğlenceli bir şekilde ele alınıyor. Seyirciler, bu karakterlerin her birinde kendilerinden bir parça bulurken, gençlik dönemine dair unutulmaz anılarını hatırladı.

Gösteri sırasında salonda sık sık kahkahalar yükseldi; ancak oyun bittiğinde birçok seyircinin gözleri doluydu. Gençlerin yaşadığı zorlukları ebeveynlere, ebeveynlerin kaygılarını ise gençlere anlatmayı başaran bu oyun, kuşaklar arası empatiyi artırma konusundaki başarısıyla alkış topladı.

“Ah Şu Gençler” oyuncuları
Paylaş
Yazar:
Zeynep Avcı -

Zeynep Avcı, insanlara farklı bakış açıları sunmayı amaçlıyor. Resim sanatına ve edebiyata ilgisi büyük. Lise yıllarında grafik alanında eğitim aldı. Gazete ve medya alanında staj yaptı.

Yorum yaz

Bir yanıt yazın

İlgili içerikler
Kültür ve Sanat

Mikey Madison’ın en iyi kadın oyuncu Oscar’ını kazanmasının 5 sebebi

Bu yılın En İyi Kadın Oyuncu yarışı, Akademi tarihinin en çekişmeli ve...

Kültür ve Sanat

“Olasılıksız” ve “Empati”nin yazarı Adam Fawer Türkiye’ye geliyor!

Matematik, olasılıklar ve kaderin kesiştiği dünyalara açılan kapıyı aralayan Adam Fawer, Türkiye’deki...

Kültür ve Sanat

“Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku”nun devamı gelecek mi? İlhami Algör açıkladı

“Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku” kitabının yaratıcısı İlhami Algör, T24’te soruları...

Kültür ve Sanat

İstanbul Mart ayı sergi rehberi | İstanbul’daki sergiler

İstanbul’da gezilecek yer çok, fakat sergilerin tadı bir başka oluyor.  İşte İstanbul...