Edebiyat

Siyah Dergi.com’un Genel Yayın Yönetmeni Serhıldan Hülakü’nün “Vesikalık” kitabı yayımlandı!

Paylaş
Paylaş

Siyah Dergi.com’un yazarı ve Genel Yayın Yönetmeni olarak görev yapan Serhıldan Hülakü, edebiyat dünyasına yeni bir eser kazandırdı. Hülakü, “Vesikalık” ile kaleminin inceliği ve derinliğiyle okurlarını etkisi altına alıyor.

Vesikalık, Serhıldan Hülakü’nün kaleminde şekillenen güçlü bir hikâyenin kapılarını aralıyor. İnsanın ruhunu sarsan, zihni meşgul eden derinlikte bir yolculuğa davet eden bu kitap, okurlarını sıra dışı bir deneyime çağırıyor.

SERHILDAN HÜLAKÜ’DEN “VESİKALIK”

Hülakü’nün edebi çizgisinin zenginliği, Vesikalık‘ta da kendini gösteriyor. Her kelimesi özenle seçilmiş, her cümlesiyle okuru saran bir eser karşımızda duruyor. Kitap, günlük yaşamın sıradanlığından alınan kesitlerle, insan ilişkilerinin karmaşıklığını ustalıkla ele alıyor.

Vesikalık, okuyuculara derinlemesine düşünme fırsatı sunarken aynı zamanda duygusal bir yolculuğa çıkarıyor. Hülakü’nün kaleminden çıkan bu eser, edebiyat tutkunlarının gözdesi olmaya aday. Serhıldan Hülakü’nün Vesikalık kitabı, Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık’tan çıktı.

Satın alma bağlantısı için tıklayın.

VESİKALIK KİTABI KONUSU NEDİR?

Hayatın cilvesi, sevdiği kadının ihanetini kabullenmek ve ona kucak açmak arasında sıkışmıştı. Son kez dudaklarından dökülen sözler, derin bir iç çekişin ardından gelmişti: “Belki de ayrılık, kırık kalbimizi iyileştirmenin tek yolu. Senin ihanetin beni yaraladı ama hâlâ kalbimde bir yerin var. Affetmek zor olsa da, seni unutmak daha da zor olacak. Seninle geçirdiğimiz anılar, zamanla solacak ama unutulmayacak. Umarım, yeni bir başlangıç bana huzur getirir. Hoşça kal.”

Serhıldan Hülakü’nün ilk eseri, hayatın karmaşık dokusunda kaybolmuş iki genç insanın çarpıcı öyküsünü sunuyor. Vesikalık I ve Vesikalık II adlı iki ayrı öykü, içsel çatışmalarla dolu bu evrende yaşayan karakterlerin derinliklerine dalmamıza olanak tanıyor. Fırtınalı bir İstanbul akşamının yıkıp geçtiği ve sonlandırdığı Vesikalık I hikâyesi yine aynı sokakta fakat bir başka bedende, benzer kaygılarla yeniden başlıyor.

SERHILDAN HÜLAKÜ KİMDİR?

Serhıldan Hülakü (2000, Bitlis)
Hülakü, 27 Şubat 2000 yılında İstanbul’un Bakırköy semtinde dünyaya geldi. Politika, felsefe, edebiyat ve medya alanlarına duyduğu ilgiyle şekillendi. İnternet dünyasında küçük yaşlarda sayfalar oluşturup kitleleri yöneterek, dünya gündemini takip etmeye başladı. Politik bir ailenin evladı olarak siyasetle iç içe büyüdü; eleştirilerini yazıya dökerek ifade etti. Ardından üniversiteye başladı ve Uluslararası İlişkiler bölümünde öğrenim gördü. Tarih, felsefe ve akademiye olan ilgisi üniversite eğitimiyle daha da derinleşti.
2020’de www.siyahdergi.com’u kurarak, edebiyat tutkunlarını bir araya getirdi. Dijital dergiler oluşturup okuyucularıyla buluşturarak, internet medyası alanında adım atmaya karar verdi. Bianet.org ve haberler.com’da editörlük yaparak bu kararına yönelik ilk adımlarını attı. Hâlâ bu sektörde ilerlemeye devam eden Hülakü, öykü ve şiir yazıyor. Vesikalık isimli bir hikâye kitabı bulunuyor.

Paylaş
Yazar:
Zeynep Azra Doğan -

Kitaplar, sinema ve teknoloji alanlarına ilgi duyuyor. Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji öğrencisi. Siyah Dergi 2024 yılı stajyeridir.

Yorum yaz

Bir yanıt yazın

İlgili içerikler
EdebiyatİncelemelerKitap incelemeleri

Kadın ve Kadın Yurttaş Hakları Bildirgesi incelemesi

Olympe de Gouges’un eseri olan Kadın ve Kadın Yurttaş Hakları Bildirgesi, kadınların...

EdebiyatİncelemelerKitap incelemeleri

“İnsanlığın Yıldızının Parladığı Anlar” kitap incelemesi | Stefan Zweig’ten insan ruhuna dokunan bir eser

Stefan Zweig’ın derlediği “İnsanlığın Yıldızının Parladığı Anlar”, tarihin dönüm noktalarında insan ruhunun...

EdebiyatHaberler

Sanatsal İfade Özgürlüğü Raporu, 2024 için neler söylüyor?

Sanat Özgürlüğünü İzleme Platformu (SÖZ) raporu ülkemiz çapında, Friedrich Naumann Vakfı’nın İstanbul...

EdebiyatİncelemelerKitap incelemeleri

Dünya tarihini altı bardakta anlamak | Altı Bardakta Dünya Tarihi kitap incelemesi

Tom Standage’in eseri olan “Altı Bardakta Dünya Tarihi” insanlık tarihini bira, şarap,...