HaberlerTeknoloji

Volkswagen 800 bin elektrikli otomobilin konum verilerini sızdırdı 

Paylaş
Volkswagen. Fotoğraf: Ivan Kyryk
Paylaş

Volkswagen Grubu, geçtiğimiz ay Volkswagen, Audi, Seat ve Skoda markalarına ait yaklaşık 800 bin elektrikli araç sahibinin hassas kişisel bilgilerinin ifşa olduğu bir veri ihlali yaşadı. 


Volkswagen 800 bin elektrikli otomobilin konum verilerini sızdırdı. Alman yayın organı Spiegel’in haberine göre, ihlal, yazılım yan kuruluşu Cariad tarafından yönetilen bir Amazon bulut depolama sisteminin yanlış yapılandırılması sonucu gerçekleşti. Grubun, kişisel ve konum verilerini aylarca çevrimiçi olarak açıkça erişilebilir bırakması, ihlali tetikleyen durum olarak raporlandı. 

ANONİM BİR HACKER SIZINTIYI KEŞFETTİ

İhlali keşfeden anonim hacker, durumu Avrupa’daki etik hackerlar tarafından iyi bilinen bir organizasyon olan Chaos Computer Club’a (CCC) bildirdi. CCC, Cariad ve Volkswagen’i bilgilendirmeden önce açık, güvenli olmayan erişimi test etti. 

İhlalde ortaya çıkan veriler arasında, elektrikli araçların ne zaman açılıp kapandığı gibi araç konum bilgileri, araç sahiplerinin konum verileri, e-posta adresleri, telefon numaraları ve ev adresleri yer alıyor. 

Bu ihlal, en az iki Alman politikacı ve Hamburg polisi de dahil olmak üzere çok sayıda bireyi etkiledi. Etkilenen araçların çoğu Almanya’da bulunurken, Spiegel’in işe aldığı araştırmacılar, Norveç, İsveç, Birleşik Krallık, Hollanda, Fransa, Belçika ve Danimarka’daki araçlar hakkında da ayrıntılar buldu. 

Cariad, sorunu çözmek için hızlı bir şekilde hareket ettiğini ve CCC’nin kendileriyle iletişime geçtiği gün erişimi kapattığını bildirdi. 

Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı ve bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip etmeyi unutmayın!

Paylaş
Yazar:
Sude Dönmez -

Sudenur Dönmez 22 yaşında, Yeni Medya ve İletişim öğrencisidir. Müzik, film ve dizi, podcast, sosyal medya, içerik stratejisi üretme ve farkındalık & kişisel gelişim alanlarına ilgilidir.

Yorum yaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili içerikler
Haberler

Yunanistan’ın Gizli Cennetleri: Popüler Adalara Alternatif 5 Rota

Sakinliğin vücut bulmuş hali olan bu adalar popüler rotalara alternatif sunuyor, kalabalıktan...

HaberlerKültür ve Sanat

İnsanlık Tarihinin Bilinen En Eski Halka Açık Müzesi: Prenses Ennigaldi-Nanna

Bilinen İlk müzeyi kuran prenses Ennigaldi-Nanna Antik Çağın ataerkil düzenine karşı güçlü...

Teknoloji

Apple iOS 18.4 Güncellemesi Yayında

Apple kullanıcılarının merakla beklediği yeni yazılım güncellemeleri, her zaman beraberinde heyecan verici...

Teknoloji

Ray-Ban & Meta’dan Akıllı Gözlük Hypernova Yolda!

Giyilebilir teknoloji dünyası, Meta ve Ray-Ban işbirliğinden doğan yeni bir heyecan dalgasıyla...

Siyah Dergi, 2020’den beri gençlerle iş birliği yaparak deneyimlerini zenginleştiriyor ve gençlerin kendilerini ifade etmelerine olanak tanıyan bir platform olmaktan gurur duyuyor.

İletişimde kalalım

İçeriklerimize anında ulaşmak için haber bültenine üye olun!

    İçerikleri URL ile kaynak gösterip kısmen kullanabilirsiniz. Aksi halde telif haklarımız bulunmaktadır. ♥ siyahdergi.com 2020-2025 ©

    Tarih Pazartesi , 1 Haziran 2026