Haberler

Activision, binlerce hesap çalındığı haberlerini yalanladı!

Paylaş
Paylaş

Her ihtimale karşı şifrenizi değiştirin siz yine 😉

Bu sabah Twitter’da atılan bir gönderide 500.000 ‘e kadar hesabın ele geçirildiği iddiaları dolanıyordu. Türkiye saati ile sabah saatlerinde Activision, yüz binlerce Call of Duty hesabının saldırıya uğradığına dair raporların “doğru olmadığını” açıkladı.

Nasıl gelişti?

“Call of Duty tarihindeki en büyük hack’in şu anda gerçekleşti”  şeklinde şu anda silinmiş olan bir hesap olan ‘oRemyy’ de paylaşılan bu dedikodu twitter’a servis edilmişti. Birçok kullanıcını önüne düşen tweet kısa sürede gündem olacak kıvama erişti ve şirket açıklama yapmak zorunda kaldı.

Activision ne dedi?

Bu sabah, Activision Destek Twitter hesabı Call of Duty hesaplarının ele geçirildiğini öne süren raporların doğru olmadığını belirten bir mesaj yayınladı ve ekledi; “Gizlilikle ilgili tüm endişeleri araştıracağımıza söz veriyoruz.”

Ayrıca oyuncularına kendi önlemlerini de almaları gerektiğini hatırlatan Activision, e-posta bildirimlerini açmalarını ve önemli bir değişiklik olduğunda bildirim almaları gerektiğini ekledi

 

Şirket şuanda hesapların güvenliği için iki faktörlü kimlik doğrulama özelliğini kullanmıyor, bu özelliği edinene dek hesaplarımızı güvende tutmak için kendi tedbirlerimizi almamız gerekecek 😊

ingilizce aslından çeviridir.
Paylaş
Yazar:
Serhıldan Hülakü -

siyahdergi.com imtiyaz sahibi ve editörü olan Serhıldan Hülakü, İstanbul Kültür Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. Çeşitli web sitelerine ve kendi sosyal ağlarına içerik üreten Hülakü, gazetecilik ve medya alanında çeşitli gazetelerde çalıştı. Şu anda Siyah Dergi için içerik üretiyor, üyelerine eğitim veriyor."Vesikalık" adında bir de kitabı bulunuyor.

Yorum yaz

Bir yanıt yazın

İlgili içerikler
Haberler

Lady Gaga’nın yeni albümü “Mayhem” zirveye oturdu!

Dünyaca ünlü yıldız, yedinci stüdyo albümüyle müzik listelerine fırtına gibi girdi. Pop...

HBO Max Türkiye
Haberler

HBO Max Türkiye üyelik fiyatları belli oldu

HBO Max Türkiye, 15 Nisan 2025’te yayına başlayacak ve BluTV’nin yerini alacak....

Haberler

Elon Musk 14. çocuğunu kucağına alacak

Milyarder Elon Musk, dördüncü çocuğunu dünyaya getiren Shivon Zilis ile 14. çocuğuna...

Haberler

Mersin’de 6 el yazması kitap ele geçirildi

Mersin’de gerçekleştirilen operasyonda, tarihi değere sahip 6 el yazması kitap ele geçirildi....